Conducerea Universităţii Piteşti are acum obligaţia să rezolve cazul Mircea Bărbuceanu. Sau să răspundă împreună cu el în faţa procurorilor!

0
573

Am sesizat marţi conducerea Universităţii din Piteşti în legătură cu o serie de declaraţii publice injurioase făcute de lect. univ. dr. Mircea Bărbuceanu cu privire la o parte dintre şefii şi colegii săi şi cu posibile infracţiuni comise de Mircea Bărbuceanu în folosul afaceristului Gigi Axinte.

Revin după ce primesc un răspuns oficial. În legătură cu aspectele care se referă la potenţialele infracţiuni, aştept ca responsabilii UPIT să decidă dacă vor să-i acopere pe Bărbuceanu şi Axinte sau hotărăsc să ceară organelor abilitate să facă lumină în acest caz. Dacă vor alege să-l protejeze, vor merge împreună să dea declaraţii în faţa procurorilor!

D.M.D.

 

Către Universitatea Piteşti,
În atenţia d-lui rector Dumitru Chirleșean

Către Comisia de Etică a UPIT,
În atenţia d-lui preşedinte Şerban Valeca

 

Domnule Rector,

Domnule Preşedinte,

Vă prezentăm conţinutul absolut incredibil al unor email-uri, conţinut care ne-a şocat efectiv pentru că îi aparţin lect. univ. dr. Bărbuceanu Mircea, lider al Sindicatului Liber al Universităţii din Piteşti (SLUP). Email-urile au fost adresate membrilor de sindicat, fiind trimise de pe adresa sindicatului şi în numele conducerii acestuia.

În cuprinsul acestor email-uri, Mircea Bărbuceanu aduce o serie de insulte grave şi nejustificate unor cadre didactice care au ocupat de-a lungul timpului funcţiile cele mai importante în ierarhia UPIT.

Pentru Mircea Bărbuceanu n-a avut nicio importanţă cine a fost rector al Universităţii din Piteşti. Jignirile i-au vizat pe toţi cei care au ocupat această funcţie, fie că a fost vorba despre Gheorghe Barbu, Ionel Didea sau Sebastian Pârlac. Fără discriminare!

Iată cele mai grave pasaje, într-o selecţie sumară care ne aparţine:

Despre prof. univ. dr. Gh. Barbu, ex-rector al UPIT:

În 18.02.2012: „…democraţia KGB-istă a mentorului domnului Gheorghe Şerban… (rectorul Gh. Barbu – n.red.); …la telefon a zbierat…; Toată universitatea ştie cine este Gheorghe Barbu şi care îi sunt metodele. Toţi vă aşteptaţi să o sune pe acea domnişoară şi să o ameninţe. Nu este aşa?; Gheorghe Barbu este disperat. Şi ca orice individ disperat, nu se mai controlează… S-a dus astfel pe apa sâmbetei (că tot este astăzi sâmbătă…) toată spoiala de <<intelectual>> a acestui individ bine pregătit la… <<Ştefan Gheorghiu>> şi susţinut de turma hămesită de foşti securişti (să le dăm numele!?) pentru a le satisface lăcomia, pofta de titluri academice cât mai pompoase şi dorinţa de a ne stăpâni; Lipsa de control şi disperarea lui Gheorghe Barbu s-a văzut mai ales ieri”;

În 22.02.2012: „Hoţia şi umilirea noastră din partea actualei ECHIPE manageriale nu cunoaşte limite; Gheorghe Barbu şi a sa GAŞCĂ; pentru oprirea nenorocirilor Barbu!; cei care au fost daţi afară au plecat plângând, bătuţi de acest nenorocit şi ameninţaţi de Gheorghe Barbu”;

În 01.03.2012: „NU MAI ESTE RECTORUL UNIVERSITĂŢII DIN PITEŞTI! Pericolul nr. 1 al banilor şi patrimoniului universităţii a dispărut! Groparul universităţii din Piteşti a fost înlăturat!; Gheorghe Barbu a semnat… salarii nesimţite pentru slugile sale; Gheorghe Barbu, vădit deranjat de faptul că se află între altfel de oameni decât slugile cu care era obişnuit; Gheorghe Barbu a <<pârjolit>> totul în urma sa; …va încerca să saboteze direct sau prin fostele sale slugi…;

În 10.03.2012: „…transformată într-un viespar de Axinţi şi Otobîci de către Gheorghe Barbu; Întregul său (al lui Gh. Barbu – n.red.) discurs a fost PE-NI-BIL; …cu o nesimţire care a uimit întreaga asistenţă, s-a aşezat Gheorghe Barbu; Cu o grimasă urâtă, Gheorghe Barbu s-a sculat…; Penibilul lui Gheorghe Barbu; Gheorghe Barbu – cu inteligenţa şi nesimţirea care îl caracterizează; …acest individ (Gh. Barbu – n.red.) care ne-a nenorocit ani la rând…; <<sforăriile>> cu care ne-a obişnuit Gheorghe Barbu”;

În 17.05.2012: „…au răsturnat vechi fiefuri ale obedienţei, clientelismului şi şpăgilor. Îi felicităm pe aceia care au avut curaj să schimbe, să renunţe la moştenirea lăsată de Gheorghe Barbu…; …soarta marilor afaceri ale lui Gheorghe Barbu…; …importante spolieri a universităţii de către Gheorghe Barbu…”;

În 28.10.2012: „<<Cazul>> Gheorghe Barbu – Sperăm să fie ultima dată când mai scriem despre acest mic bătrânel care încearcă disperat (clipind nervos din ochi)…; …ale lui Gheorghe Barbu (şi ale <<bieţilor>> săi acoliţi…); …<<A convinge>> înseamnă la Gheorghe Barbu <<a băga>> pe unii dintre cei cu drept de vot în diverse proiecte…, a le oferi <<sponsorizări>>, a-i pune pe unii dintre cei din structura sa de turnători să-i sune pe aceştia şi să le <<recomande>> să voteze…; …lăcomia şi nesimţirea ajunsă la paroxism a unui individ (Gh. Barbu – n.red.); Gheorghe Barbu ne spunea <<cu drag>> şi printre dinţi…; slugoii lui Gheorghe Barbu; …i-au atras atenţia lui Gheorghe Barbu (uneori, indignaţi de minciunile şi inepţiile pe care le auzeau, au strigat efectiv la acesta…)”.

Despre prof. univ. dr. Ionel Didea, ex-rector al UPIT:

În 21.05.2015: „…batjocurii de care <<beneficiem>> din partea domnului Didea şi subordonaţilor săi devotaţi şi foarte bine plătiţi pentru a face ce li se spune…; Doi jurişti, Didea (lipsa titulaturii – n.red.) şi Moraru…; …avem o conducere care se înghesuie doar la sute de milioane lunar, se dă în judecată singură pentru drepturile ce ni le refuză nouă şi foloseşte universitatea doar pentru a-şi face imagine publică sau pentru a-şi rezolva diverse obligaţii către terţi…; …se va trece la boicotarea sesiunii de examene, aşa cum o cer din ce în ce mai mulţi colegi, nemulţumiţi că nu suntem băgaţi în seamă de FEUDALI”;

În 29.05.2015: ,,În ceea ce priveşte <<lămuririle>> pe care le tot căutaţi cu disperare în stânga şi în dreapta – ceea ce denotă doar o fugă a Dvs. de răspundere, devenită cronică în ultimul timp şi care ne dezamăgeşte profund… – vă reamintesc, domnule Didea, că sunteţi JURIST!; Eu şi colegii mei din conducerea sindicatului credem că este cazul să încetaţi cu toate aceste tergiversări şi copilării (să vă reamintesc şi de batjocura şi sfidarea de a semna decizia de săptămâna trecută, probabil la indicaţia vreunuia dintre specialiştii cu care ne tot spuneţi că vă consultaţi!?), să vă îndreptaţi coloana şi să faceţi ceea ce trebuie…; …motivaţia deciziei ce aţi semnat-o săptămâna trecută prin care foarte mulţi consideră că i-aţi batjocorit şi sfidat”;

În 11.06.2015: „Să vă temeţi de acest lucru, domnule Didea!; …Şi nu uitaţi că Dumnezeu plăteşte, de obicei, când îţi este lumea mai dragă şi, mai ales, prin copii…; Decât să vă pierdeţi vremea cu alte păcăleli ca cele din actualul mesaj, mai bine aveţi bărbăţia şi responsabilitatea să ne scutiţi de toată umilinţa la care ne supuneţi din 2013…”;

În 25.06.2015: „Ionel Didea a plecat de la conducerea universităţii la fel de mişeleşte şi mincinos cum i-a fost mandatul; Acesta este omul… Ruşinos, foarte ruşinos! Se pare că a căutat toată viaţa numai funcţii călduţe, iar când a dat de responsabilităţi, a fugit ca un laş, lăsând nenorociri după el”.

Despre prof. univ. dr. Sebastian Pârlac, ex-rector al UPIT, lect. univ. dr. Mircea Bărbuceanu susţinea că acesta „nu-şi va da niciodată demisia, pentru că nu ştie ce este onoarea şi este prea lipit de portofel” şi îl numea public „rectorul-repetent Pârlac”!

Pe colega sa, d-na conf. univ. dr. Laura Citu, şeful Sindicatului Liber din UPIT a numit-o, în aceleaşi email-uri trimise membrilor de sindicat, „Laurette borfet” şi a continuat cu o descriere halucinantă a activităţii doamnei în cadrul universităţii: „cum dă din craci la bară”!

Legea nr. 1/2000 a Educaţiei naţionale prevede, la Art. 275, alin. 1: „Cadrele didactice au obligaţia morală să-şi acorde respect reciproc şi sprijin în îndeplinirea obligaţiilor profesionale”.

Art. 308 din Legea nr. 1/2000 prevede:

  • Orice persoană, din universitate sau din afara universităţii, poate sesiza Comisiei de etică universitară abateri săvârşite de membri ai comunităţii universitare.

Având în vedere toate acestea, vă solicităm să luaţi act de faptul că declaraţiile lect. univ. dr. Mircea Bărbuceanu încalcă în mod grav etica universitară şi prevederile Legii Educaţiei naţionale şi să dispuneţi sancţiunile care se impun.

De asemenea, vă rugăm să demaraţi verificările necesare pentru a identifica o potenţială fraudă comisă în tandem de lectorii Mircea Bărbuceanu şi Gheorghe Axinte, care au determinat alocarea de fonduri din banii UPIT pentru o aşa-zisă invenţie ce răspundea unor nevoi ale firmei ARGECOM, societate deţinută de Axinte.

Chiar Mircea Bărbuceanu, într-un email trimis membrilor de sindicat, a recunoscut, involuntar, comiterea mai multor infracţiuni şi totodată faptul că habar nu are cum se numeşte invenţia la care atât el, cât şi Axinte s-au trecut pe brevet drept coautori:

„(…)Tot această firmă a pus la dispoziţie în mod gratuit camioneta cu care au fost transportate în Elveţia machetele de mare dimensiune. Unele dintre cercetări au vizat interese ale firmei ARGECOM. Este vorba despre sistemul seismic antimodular de construcţie a fundaţiilor unor clădiri. O altă invenţie premiată cu medalie de aur. În acest context, pentru ca SC ARGECOM SA să poată beneficia de brevetul pe care l-a finanţat, finanţatorul Gheorghe Axinte a fost trecut pe brevet. Oare este ceva anormal ca, după ce plăteşti astfel de sume, să nu beneficiezi de rezultatele cercetării?”.

În speranţa că veţi da curs solicitării noastre, vă asigurăm de întreaga noastră consideraţie!

17.07.2018

Director general

Jr. Dan Marius Donoiu