„Comuniştii, disperaţii, nemernicii, hoţii, dictatorii, slugile, mituitorii, repetenţii, josnicii, turnătorii la Securitate, analfabeţii şi corupţii” l-au iertat pe lectorul sindicalist Mircea Bărbuceanu pentru toate aceste apelative graţioase şi pentru alte sute de jigniri la fel de grave!

0
157

Am primit săptămâna trecută răspunsul la sesizarea pe care am adresat-o Comisiei de Etică şi Deontologie Universitară din cadrul Universităţii din Piteşti în cazul Mircea Bărbuceanu.

Pe scurt, pentru cei care nu ştiu despre ce este vorba, timp de mai mulţi ani, lect. univ. dr. Mircea Bărbuceanu, liderul Sindicatului Liber al UPIT, a purtat o polemică cum nu se poate mai publică cu toţi şefii săi, foştii rectori Gheorghe Barbu, Ionel Didea şi Sebastian Pîrlac, precum şi cu multe alte cadre universitare. Trecem peste motivele conflictelor, nu ne interesează cine avea dreptate în dispute, pentru că noi am semnalat comisiei limbajul de tractorist aflat în stare de ebrietate folosit de lect. univ. dr. Mircea Bărbuceanu, limbaj nemaiîntâlnit în aulele universitare.

Printre apelativele cu care i-a gratulat pe reprezentanţii UPIT se numără: comunişti, disperaţi, nemernici, hoţi, dictatori, slugi, mituitori, repetenţi, josnici, turnători la Securitate, analfabeţi, corupţi etc. Doamnei conf. univ. dr. Cîțu Laura, Mircea Bărbuceanu i-a pus o poreclă oribilă, Laurette Borfet, şi a spus despre domnia sa că… dă din craci la bară!

Incredibil, nu-i aşa? În orice universitate de pe planetă, un astfel de personaj spurcat la gură ca Mircea Bărbuceanu ar fi fost dat afară cu scandal, pentru poluarea mediului academic şi comportament inacceptabil pentru un dascăl.

La Piteşti, Comisia de Etică şi Deontologie Universitară n-a luat absolut nicio măsură. Ne-a spus că sesizarea este tardivă, potrivit regulamentului lor de funcţionare. Un fel de „Bine, pa!”, stângaci formulat, chiar de către prof. univ. dr. Sebastian Pîrlac, unul dintre cei pe care Bărbuceanu îi numea repetenţi şi despre care susţinea că au comis împreună nişte falsuri grave, trecându-l coautor la nişte articole la care fostul rector nu şi-a adus nicio contribuţie!

În ceea ce ne priveşte, am avut alte aşteptări de la conducerea UPIT. Pentru că atât noi, cât şi probabil viitorii studenţi ai universităţii considerăm inacceptabil modul în care a fost soluţionată sesizarea noastră de către comisia condusă de fostul rector Pîrlac.

Comisia de Etică şi Deontologie Universitară a UPIT, fie de frica scandalagiului şi procesomanului Mircea Bărbuceanu, fie dintr-o incompetenţă strigătoare la cer, a decis să închidă cazul.

Din păcate pentru domnii profesori universitari, lucrurile nu se vor sfârşi aici. După cum i-am avertizat, vor lua cu toţii direcţia Parchetului, unde vor răspunde pentru lipsa lor de implicare. Şi inacţiunea poate constitui o infracţiune în anumite situaţii, cum apreciem noi că este şi cea de faţă.

În ceea ce priveşte documentul primit de la Comisia vieţii, îl vom comenta pe larg într-una din zilele viitoare, când îl vom demola paragraf cu paragraf. Şi vom râde mult de tot… pentru că avem de cine!

D.M.D.

Lasa un raspuns