Comisia de Etică a UPIT are obligaţia să sesizeze Parchetul în cazul Mircea Bărbuceanu-Axinte. Altfel, comit ei înşişi o infracţiune!

0
164

Am fost întotdeauna de părere că, atunci când apare o problemă într-o instituţie, este normal ca ea să fie rezolvată de respectiva instituţie. De-abia în cazul în care se constată rea voinţă sau complicitate ar trebui implicate organele abilitate ale statului.

La Universitatea din Piteşti există un aşa-numit Sindicat Liber (SLUP), sindicat condus de lect. univ. dr. Mircea Bărbuceanu. Acest cadru didactic a comis, de-a lungul anilor, fapte incompatibile atât cu statutul cadrului didactic, cât şi chiar cu legea învăţământului. Fără a mai vorbi de faptul că a săvârşit potenţiale infracţiuni, care merită cel puţin o investigaţie penală! (Detaliile pot fi găsite pe site-ul nostru!)

În acest moment, am solicitat în scris Comisiei de Etică a UPIT să constate faptul că Mircea Bărbuceanu a comis abateri etice grave şi să ia de urgenţă măsurile care se impun. Am spus SĂ CONSTATE, şi nu să analizeze dacă s-au comis, fiindcă probele împotriva lui Bărbuceanu sunt irefutabile. Şi-a înjurat şi jignit ca la uşa cortului trei rectori, şi-a bălăcărit colege, a jignit din postura de lider al SLUP demnitari ai judeţului etc. Aici nu pot exista dubii!

Din informaţiile noastre, Comisia de Etică, avându-l la conducere pe profesorul Sebastian Pîrlac, va lua în curând în dezbatere sesizarea noastră. Până la soluţionarea sesizării nu vom mai comenta aspecte care ţin de activitatea didactică a lui Bărbuceanu. Facem însă două precizări, ca să nu avem vorbe cu domnii universitari.

E dreptul domniilor lor să ignore înjurăturile, ameninţările şi limbajul grobian al colegului lor sindicalist Bărbuceanu. Dacă pentru cadrele didactice din comisie e normal să-i spui unei doamne profesoare „Lauret Borfet care dă din craci la bară”, unui rector că e prost şi repetent, altuia că e hoţ, comunist, corupt etc. etc., e numai şi numai problema lor. Noi vom transmite tuturor, inclusiv studenţilor, faptul că pentru un profesor care este şi sindicalist e ok să vorbească mai urât ca Gigi Becali la OTV în opinia celor care veghează la respectarea eticii universitare în cadrul UPIT.

Un lucru însă nu vom tolera. Le-am acordat, ca o favoare, dreptul de a sesiza chiar ei, Comisia de Etică a UPIT, Parchetul în legătură cu cheltuirea de către universitate a unor fonduri pentru interesele exclusiv private ale firmei ARGECOM. După cum se ştie, Mircea Bărbuceanu a declarat chiar în instanţă că el s-a implicat personal la Consiliul de Administraţie şi la nivel de Rectorat pentru a obţine sprijin financiar pentru o invenţie de care avea nevoie Axinte şi la care figura în mod incorect drept coautor chiar sindicalistul!

Sub acest aspect, ca şi pentru înţelegerea ilegală dintre SLUP şi ARGECOM pentru Restaurantul Academica, Comisia de Etică trebuie să sesizeze Parchetul.

În caz contrar, o vom face noi. Şi promit că va exista o plângere penală pe numele fiecărui profesor care va ignora potenţialele infracţiuni pe considerente de colegialitate!

Revenim vineri cu părerea lect. univ. dr. Mircea Bărbuceanu despre Constantin Nicolescu şi alţii. Ca să vedeţi că omul nu-şi jignea doar colegii…

D.M.D.

Lasa un raspuns