Colegiul Tehnic Costin D. Nenițescu Pitești aniversează 50 de ani

0
1284

          colegiul_tehnic_c_d_nenitescu_pitesti_activitati_scolare Vineri, 8 octombrie 2015, Colegiul Tehnic Costin D. Nenițescu Pitești aniversează 50 de ani de la înființare. Festivitatea urmează să aibă loc începând cu orele 12, în Aula Universității Constantin Brâncoveanu, Pitești.

Liceul a luat ființă la 15 octombrie 1965 prin Ordinul Ministerului Industriei Chimice nr. 23/ 1665, emis pe baza Decretului nr. 619/1965, privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Industriei Chimice. Inițial a purtat denumirea de Grupul Şcolar Chimie Piteşti, denumire ce a fost schimbată în anul 2008, în Colegiul Tehnic Costin D. Nenițescu Pitești. De unde însă această denumire?

costin_D_nenitescu_chimistCostin D. Nenițescu a fost un meritoriu chimist român. Membru al Academiei Române, a fondat o nouă ramură de chimie în România și s-a făcut remarcat ca profesor de chimie organică și chimie generală. A publicat tratate de chimie organică și manuale școlare, a câștigat numeroase premii și distincții, printre care se numără și medalia “A. W. von Hofmann”, una dintre cele mai de prestigiu medalii științifice la nivel internațional. Există numeroși compuși organici și multe reacții chimice descoperite de el, care chiar îi poartă numele (de exemplu, hidrocarbura Nenițescu, prima anulenă), iar în cinstea sa Facultatea de Chimie Industrială organizează în fiecare an Concursul Național de Chimie “C. D. Nenițescu”.

Instituția ce vine să-l onoreze prin denumire pe marele chimist, Colegiul Tehnic Costin D. Nenițescu Pitești, se dedică învățământului preuniversitar profesional și tehnic și are ca scop educarea elevilor săi și dezvoltarea lor profesională, astfel încât să se poată integra cu ușurință pe piața muncii și să își creeze o carieră de succes. Colegiul Tehnic Costin D. Nenițescu Pitești a dezvoltat relații cu instituții de învățământ din Germania, alături de care a derulat peste 30 de proiecte de formare profesională. Numeroși elevi ai colegiului au șansa de a primi burse de studiu Erasmus, de a călători și a experimenta învățământul în alte state.

În cadrul evenimentului de vineri vor fi premiați foști elevi ai colegiului ce au adus prestigiu instituției, cadre didactice și directori ce au condus-o de-a lungul vremii, precum și colaboratori ai instituției de învățământ ce au susținut-o în a sa dezvoltare și al ei progres și alături de care s-au desfășurat mai multe proiecte cu impact asupra celor ce învață aici și a întregii comunități argeșene.

Redactor: Luca Mateescu

Lasa un raspuns