Colegiul Economic din Pitesti spune stop violenta in scoli

0
1274

      stop_violenta_in_scoli   “Stop Violence At School By Arts, Handcrafts and Sports”. Sau “Stop violenta in scoli!”. Aceasta-i denumirea proiectului derulat de Colegiul Economic “Maria Teiuleanu” din Pitesti, in parteneriat cu Liceul “Joseph Pernock”, Le Lorrain, districtul francez Martinica, Organizaţia Nonguvernamentală “Kuzey Anadolu Dernegi”, Samsun, Turcia, şi Şcoala “Insignare”, Ourem, Portugalia. Proiectul ce spune stop violenta in scoli este finantat prin noul Program comunitar Erasmus+. Coordonatorul la nivel local este profesoara de limba engleză Lavinia Iancu.

Incepand cu 19 si pana pe 23 octombrie are loc o reuniune transnationala in Pitesti, la care au fost invitati sa participe profesori din state precum Portugalia, Martinica sau Turcia. Profesorii asista astazi, la ora 10:00, la gala oficiala de deschidere a evenimentului, desfasurata la sediul Primariei Pitesti, urmand ca incepand cu orele 12:00 sa fie invitati intr-o excursie via Curtea de Arges, pentru a vizita obictive turistice precum Biserica Domneasca, Manastirea Curtea de Arges, Cetatea Poienari, Barajul Vidraru. Astfel de excursii vor fi organizate si in zilele urmatoare, cand profesorii straini vor avea ocazia sa cunoasca importante obiective din tara, precum Palatul Parlamentului, Muzeul Golesti, Vila “Florica” din Stefanesti.

spune_stop_violenta_in_ScoliReferitor la proiectul despre violenta in scoli, acesta urmeaza a se desfasura pana in 2016 si are ca scop stoparea fenomenului de agresiune in scoala cu care ne confruntam de ani de zile si impotriva caruia se parea ca nu se vor gasi nicicand solutii. Activitatile ce fac parte din structura proiectului sunt impartirea de brosuri impotriva violentei si agresiunii in scoli, crearea de postere, colaje, chiar si un website al proiectului, regizarea de piese de teatru si vizionarea de filmulete despre violenta in scoli, realizarea de articole despre toleranta si chiar si a unui dictionar “Eurolexico”, cu termeni uzuali din romana, franceza, portugheza, tradusi in limba engleza.

Pentru Colegiul Economic “Maria Teiuleanu”, acesta nu reprezinta primul proiect la nivel european in care se implica. In anul 2011, Colegiul era parte integranta a Proiectului LLP Comenius Regio “Cooperarea scolilor cu autoritatile locale, 2011-2013”.

Redactor: Eva Ionescu

Lasa un raspuns