Colegiul Brătianu, încă în construcții

0
560

bratianu1        Instituție de renume în învățământul argeșean. Atât datorită eminenților elevi care aduc cu ei premii peste premii la concursuri locale, naționale, internaționale chiar…cât și datorită celor ce se fac remarcați prin mașinile de lux pe care le conduc, averile părinților lor ori scandalurile în care se implică. Colegiul Brătianu. Ne mândrim cu el și ne bucurăm că-i al nostru!

De câțiva ani încoace se tot vorbește despre renovarea clădirii vechi de mai bine de 100 de ani. Se fac proiecte, se semnează contracte, iau naștere planuri mărețe și dispute financiare. Ba sunt bani suficienți, ba sărăcim brusc și nu mai facem nimic. De aproximativ doi ani, însă, lucrările de renovare au debutat și visul brătienilor de a sălășlui într-o clădire ceva mai modernă părea a deveni realitate. Asta desigur dacă nu luăm în considerare că unele firme de construcții fac orice altceva, mai puțin să construiască!

A existat inițial un contract semnat între Primăria Pitești și o întreprindere din Zalău, în urma căruia Colegiul Brătianu avea să fie reabilitat. Nu cu numele, ci doar cu fațada. Ce s-a întâmplat cu toate planurile și proiectele de renovare nu știm, dar se pare că lucrările au încetat fără să aducă mari schimbări, iar clădirea colegiului încă are aspectul unui șantier de construcții. Da, ne bucurăm să vedem că seriozitatea și hărnicia unor muncitori prea preocupați de sporturi ca aruncatul cu privirea după minorele din curtea liceului dau roade pe măsură!

În prezent, orele de curs se desfășoară în corpul A al clădirii și în spațiile destinate fostului cămin pentru elevi, transformat de ceva timp în corp cu săli de clasă. Directoarea Colegiului Brătianu, Alina Manea, ne informează că în data de 29 septembrie 2015, începând cu orele 13, va avea loc o vizită de prospecție la care vor fi prezenți mai mulți constructori interesați să reia lucrările abandonate. Comisia de licitație a unității de învățământ va fi pregătită pentru dezbateri, proiecte și soluții.

Sperăm că de această dată soarta va fi mai favorabilă pentru Colegiul Brătianu și a sa înfățișare. Însă atâta timp cât elevii sunt isteți și dornici să învețe, doar nu o să le stea în cale câteva grămezi de moloz și niște geamuri sparte!

Redactor: Eva Maria

Lasa un raspuns