Clubul Sportiv Handbal Argeș. Cheltuieli nejustificate, nereguli, audit

0
455

club-sportiv-arges-1       Ne place să investim în sport și avem și motive întemeiate pentru a o face. Adică premii, renume pe plan național și nu numai, apreciere… Clubul Sportiv Handbal Argeș, una dintre instituțiile finanțate exclusiv de Consiliul Județean Argeș, care se întâmplă să mai aducă acasă și premii și trofee de la diverse competiții, despre el vom discuta astăzi.

Scandalurile au devenit parte componentă a cotidianului. Adică fără un scandal, parcă nu se face nimic! Nu se ia atitudine, nu se fac schimbări, nu se aduc îmbunătățiri. Cam asta s-a întâmplat și în cazul Asociației Clubul Sportiv Handbal Argeș. A fost necesar un scandal pentru a fi desfășurat un audit și pentru ca persoanele vinovate de cheltuirea fondurilor clubului în scopuri nesportive și nejustificate să fie trase la răspundere.

Din cei 750.000 de lei acordați doar anul acesta clubului, se pare că o mare parte au avut ca destinație satisfacerea unor necesități precum alcool, bogate mese de protocol sau indemnizații lunare substanțiale pentru mai-marii clubului sportiv. Serviciul de Audit al Consiliului Județean a întocmit un raport în care au fost menționate toate neregulile descoperite.

Șeful Serviciului de Audit Intern al Consiliului Județean Argeș, Sorin Țurcanu, a prezentat zilele trecute în fața consilierilor județeni concluziile raportului. Cheltuieli de cazare, masă, transport, medicamente, nedefalcate și nejustificate pe categorii, nerespectarea termenului de transmitere a raportului financiar către Consiliul Județean, lipsa documentelor necesare decontării unor cheltuieli. S-a descoperit că Clubul Sportiv Handbal Argeș a înregistrat cheltuieli neeligibile în valoare de 52.000 lei, suma resturnată Consiliului Județean. Ca și cum nu era suficient, controlul a relevat și faptul că nu există documente care să justifice propria constribuție a clubului de handbal la finațarea echipei. În temeiul art.4, lit.e) din Contractul de finanțare nr. 4.819/104/10.04.2014, Asociația Clubul Sportiv Handbal Club Argeș trebuia să contribuie cu minimim 10 % din valoarea totală de finanțare a programului.

O altă neregulă descoperită a fost lipsa unui contract în ceea ce privește transportul de persoane realizat de către SC Vulturul Company SRL. Serviciile oferite de compania Vulturul se ridică la impresionanta de 21.000 euro, toate prestate fără un contract valabil încheiat.

Care vor fi soluțiile adoptate și ce sancțiuni vor fi aplicate conducerii Clubului Sportiv Handbal Argeș pentru toate ilegalitățile constatate, încă nu s-a decis. Sperăm însă că vinovații vor fi descurajați din a mai face abuz de fonduri care nu le aparțin și vor învăța să își facă treaba ca la carte. Sau măcar vor încerca…

Redactor: Eva Maria

Lasa un raspuns