Clanul Mihalcea – supremaţia unui pădurar semianalfabet ajuns atotputernic şi multimilionar în euro, care controlează de aproape 30 de ani tot ce se întâmplă în Ştefăneşti!

0
1448

La Ștefănești a locuit şi locuieşte mare parte din elita judeţului. Chiar şi fostul preşedinte al Senatului României şi ex-premier Nicolae Văcăroiu s-a retras la Valea Mare, acolo unde posedă o superbă locuinţă de vacanţă.

Tot în Ștefănești locuiesc Ion Mihăilescu, fost senator şi ex-preşedinte al CJ Argeş, fostul director general al Romsilva Filip Georgescu, ex-deputat şi el, foştii miniştri şi actuali parlamentari Andrei Gerea şi Şerban Valeca, deputatul Radu Vasilică, actualul preşedinte al CJ Argeş Dan Manu, ex-vicepreşedintele CJ Argeş Simona Brătulescu şi enumerarea demnitarilor poate continua minute bune.

Cu toate astea, Ștefănești pare o suburbie a oraşului Palermo. Şi aici nu ne referim doar la nivelul precar de dezvoltare, ci mai ales la corupţia care sufocă administraţia publică locală. O corupţie endemică cu care, din păcate, nu se luptă nimeni. La autorităţi ne referim, pentru că ele nu sunt vinovate pentru lipsă de implicare, ci pentru complicitate.

Oraşul Ștefănești este condus de două clanuri la fel de nocive. Unul este cel grupat în jurul ex-primarului Dorin Bărbuceanu de la PNL, despre care v-am spus ieri câteva cuvinte. Cel de-a doilea clan este coordonat de candidatul Partidului Ecologist Român la funcţia de primar al oraşului, celebrul Gelu Mihalcea. Îl cheamă Ion, dar toată lumea îl ştie de Gelu, până nu de mult viceprimar al urbei şi om fără de care n-a putut exista niciodată o majoritate lucrativă în CL Ștefănești.

Fost paznic de islaz, apoi pădurar, capul clanului Mihalcea domneşte peste o familie uriaşă care parazitează tot în Ștefănești, inclusiv Primăria, unde boss-ul Gelu avea angajate la un moment dat nu mai puţin de şapte rude: soţia, fata, nepoţi şi nepoate. Asta fără a mai pune la socoteală fel de fel de pile şi relaţii plantate în instituţie pentru a spiona şi a nu-i permite niciodată edilului, dacă are veleităţi de independenţă, să iasă din rând. Lucru care s-a văzut când Mihalcea s-a certat cu primăriţa Ioana Jenica Dumitru, iar salariaţii Primăriei Ștefănești au ascultat, în mare, de ordinele fostului viceprimar. S-au blocat hotărâri de consiliu local, n-au fost contrasemnate decizii ale edilului etc., aşa că, până la urmă, s-a căzut la pace!

Atâta vreme cât Dorin Mihail Bărbuceanu (PNL) şi Gelu Mihalcea (Alianţa PER-Clanul Mihalcea!) vor avea un cuvânt de spus în Ștefănești, nimic nu se va schimba. Pentru că sunt doi indivizi profund corupţi, cu o mentalitate primitivă, obsedaţi de căpătuială şi control, care aparţin trecutului.

În mod normal, Gelu Mihalcea ar trebui să fie acum coleg de cameră cu Dorin Mihail Bărbuceanu, pe cheltuiala statului român, la Colibaşi. Doar aşa la Ștefănești s-ar face dreptate!

Averea clanului Mihalcea se numără în milioane şi milioane de euro. Chiar în acest moment băiatul lui ridică un cartier de vile (vezi foto), o investiţie uriaşă, mult peste banii pe care i-au câştigat şi-i vor câştiga legal în zece vieţi. Dar nu se oboseşte nimeni să verifice, pentru că încrengătura de relaţii şi cumetrii ajunge până sus, sus de tot!

Pe 27 septembrie, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, Ștefăneștiul are şansa să scape, o dată pentru totdeauna, de mafioţii care au ţinut oraşul în sărăcie şi care i-au blocat orice perspectivă de dezvoltare. Locuitorii oraşului pot termina cu trecutul, o pot rupe cu clanurile Bărbuceanu şi Mihalcea şi pot vota, în sfârşit, pentru a le fi lor bine, nu pentru a putea ăştia fura bine!

E o şansă unică! Irosirea ei ar fi teribilă şi ar afecta, iremediabil, cel puţin două generaţii!

Vom reveni!

D.M.D.

Lasa un raspuns