Ciobanii au luat cu asalt Parlamentul! Ei vor mai multi caini la stana!

0
525

ciobanii_se_revolta_parlamentul_romanieiVa povesteam in urma cu o saptamana cum Parlamentul Romaniei decidea ca este crucial pentru popor ca numarul de caini de la o stana sa fie redus in mod drastic. Motivele nu mai are rost sa le invocam noi acum, caci sunt absolut hilare si deloc plauzibile. Iata ca a venit si raspunsul oficial al ciobanilor din Romania: peste 4000 de oieri s-au strans in urma cu o zi in fata Parlamentului pentru a protesta impotriva legii care ii lasa fara caini! Vezi cum au decurs negocierile si la ce acord s-a ajuns!

Ciobanii stransi in numar mare in fata Parlamentului isi programasera protestul de la ora 12:30, insa cu precizia unor ceasuri elvetiene la ora 12 fix ei ieseau din dispozitivul amplasat de jandarmi in Parcul Izvor si porneau in mars catre Piata Constitutiei. Desi initial oierii pareau pasnici si dispusi sa negocieze, lucrurile au luat o alta intorsatura cand cateva sute dintre ei au fortat intrarea in curtea Palatului Parlamentului. Multi au reusit sa intre, jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene. Un jandarm a fost ranit in timpul protestului, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu a decis ca este necesar sa aiba o intalnire cu reprezentantii ciobanilor romani, pentru a le asculta doleantele. Iata ce spune unul dintre ei: “Vanatul e distrus de braconieri, nu de cainii ciobanesti, care nu se distanteaza de turma. Chiar la CE s-a si discutat aceasta chestiune. Suntem foarte decisi ca, la acesta lege, sa fie suspendate acele doua-trei articole care ne ingradesc dreptul la proprietate, numarul la câini, iar faptul ca incearca sa ne aresteze la domiciliu din 7 decembrie pana in 24 aprilie mi se pare ca este un abuz”.

protest_ciobaniLegea se pare ca mai prevedea si ca in perioada 6 decembrie-24 aprilie sa nu li se permita turmelor sa iasa la pasunat. Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu a declarat ca se va ajunge la un compromis, pentru a-i multumi atat pe crescatorii de ovine, cat si pe vanatori. Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a promis ca in cel mai scurt timp legea in cauza, Legea nr.149/2015 va fi modificata.

Protestul ciobanilor romani s-a sfarsit la ora 18:00. Dupa mai bine de 6 ore de negocieri, garduri escaladate si joaca de-a v-ati ascunselea cu jandarmii prin cladirea Parlamentului, oierii s-au ales cu o promisiune: aceea ca ofurile lor au fost ascultate si ca legea buclucasa va fi modificata printr-o ordonanta de urgenta. Sa vedem insa cand si cum…

Redactor: Tudor Andrei

Lasa un raspuns