Cine minte la Universitatea din Piteşti? Ex-rectorul Pârlac susţine că UPIT n-a avut nicio legătură cu invenţia lui Bărbuceanu şi Axinte, iar sindicalistul declară sub jurământ în instanţă că el a determinat Consiliul de Administraţie al universităţii să susţină realizarea invenţiei!

0
299

Când a respins sesizarea noastră adresată Comisiei de Etică şi Deontologie Universitară referitoare (şi) la pretinsa invenţie a lui Mircea Bărbuceanu, prof. univ. dr. Sebastian Pârlac, preşedintele forului pomenit, ne-a răspuns sec:

a) Invenţia a fost validată de OSIM prin înregistrare, analiză şi acordarea certificatului corespunzător;

  1. b) Invenţia a fost premiată la o manifestare ştiinţifică internaţională organizată la Geneva cu medalia de aur;
  2. c) Despre membrii colectivului de autori care au realizat invenţia nu au fost obiecţii la OSIM ori la manifestarea internaţională;
  3. d) Datele legate de invenţie şi realizarea acesteia au fost publice pe tot parcursul realizării şi validării acesteia;
  4. e) Invenţia s-a realizat în 2013 şi a fost depusă la OSIM de SC ARGECOM SA; autorul principal Șuțan Claudiu şi coautorul Bărbuceanu Mircea nu au trecut în invenţie apartenenţa lor la Universitatea din Piteşti, conform datelor afişate la OSIM”.

Răspunsurile sunt, cu toată dragostea, de-a dreptul imbecile. Noi am întrebat de ce a sprijinit UPIT financiar tentativa cuplului Bărbuceanu-Axinte de a deveni inventatori, de ce a girat UPIT o invenţie cu care nu avea nicio treabă şi, în general, de ce s-a amestecat universitatea în mişculaţiile cu sponsorizări şi finanţări în care un analfabet notoriu ca Axinte a fost ajutat, pentru bani, să devină inventator.

Nicio legătură între ce am întrebat noi şi ce răspuns profesorul Pârlac! Bine că nu ne-a prezentat şi starea vremii, ca să pară că a scris mai mult în răspunsul oficial cu care s-a făcut de râs!

Bun aşa! Promitem, tovarăşu’ ex-rector, că ne vom ocupa de toate acuzele de plagiat pe care ţi le-a adus Bărbuceanu, plus aşa-zisele cazuri în care omul zice că te-a semnat în fals. Să vă descurcaţi amândoi cu procurorii!

Iată ce afirmă într-un document cu câteva sute de destinatari sindicalistul Mircea Bărbuceanu despre implicarea lui Axinte: „(…) contribuţia cu mai mult de 10.000 de euro la cercetările care s-au făcut pentru salonul de la Geneva, unde Universitatea din Piteşti a luat două medalii de aur şi una de argint. Tot această firmă a pus la dispoziţie în mod gratuit camioneta cu care au fost transportate în Elveţia machetele de mare dimensiune. Unele dintre cercetări au vizat interese ale firmei ARGECOM. Este vorba despre sistemul seismic antimodular de construcţie a fundaţiilor unor clădiri. O altă invenţie premiată cu medalie de aur. În acest context, pentru ca SC ARGECOM SA să poată beneficia de brevetul pe care l-a finanţat, finanţatorul, Gheorghe Axinte, a fost trecut pe brevet. Oare este ceva anormal ca după ce plăteşti astfel de sume să beneficiezi de rezultatele cercetării?”.

Păi ce-ai făcut, mă nene mă? Deci UPIT s-a combinat la o deplasare şi la nişte invenţii cu unul ca Gigi Axinte, care şi-a CUMPĂRAT fără ruşine brevetul, lucru recunoscut în clar de lect. univ. dr. Mircea Bărbuceanu, un cadru didactic care susţine că este normal să fii trecut în FALS pe brevet doar pentru că ai plătit nişte bani!

Ca o pată de culoare, din nou Mircea Bărbuceanu se face de râs, nefiind în stare să spună corect denumirea invenţiei. Nu se numeşte sistem seismic antimodular, ci SISTEM ANTISEISMIC MODULAR! Superinventator, nu-i aşa?

Şi totuşi, partea decisivă vine abia acum. În instanţă, Bărbuceanu a declarat, sub jurământ:

Mai mult decât atât, doamna preşedintă, un brevet presupune şi o altfel de muncă. Deci eu am susţinut lucrarea prin faptul că sunt membru al Consiliului de Administraţie al universităţii la forurile superioare ale universităţii”.

Deci… cineva minte grav. Ori Sebastian Pârlac, fost rector, care spune că UPIT nu a avut nimic în comun cu invenţia lui Axinte şi Bărbuceanu, ori sindicalistul Bărbuceanu care zice că Consiliul de Administraţie al UPIT s-a implicat în sprijinirea invenţiei!

Cât despre cei 10.000 de euro, rămâne ca organele abilitate ale statului să verifice cine şi cum i-a dat şi, mai ales, cine şi cum i-a cheltuit!

D.M.D.

Lasa un raspuns