Cine este noul prim-ministru al Romaniei? Afla acum!

0
717

    noul_prim_ministru_al_romaniei  Presedintele Klaus Iohannis a desemnat joi, 5 noiembrie, un nou prim-ministru al Romaniei in persoana lui Sorin Cimpeanu, ministru al Educatiei si Cercetarii Stiintifice. Cine este insa Sorin Cimpeanu? Veti afla in cele ce urmeaza.

Din 2014 noul prim-ministru al Romaniei ocupa in stat pozitia de ministru al Educatiei si Cercetarii Stiintifice, iar din 2012 era rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti si presedinte al Consiliului National al Rectorilor. In varsta de 47 de ani, Sorin Cimpeanu are mai multe calificari profesionale: a absolvit Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului de la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMV), in anul 1991, in anul 2000 el a obtinand diploma de doctor la aceeasi institutie de invatamant superior. Noul prim-ministru al statului a obtinut un certificat de absolvire a unui curs de comunicare manageriala in structurile publice si private, acordat în anul 2011 de Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative – Facultatea de Comunicare si Relatii Publice “David Ogilvy”, un certificat pregatire in tehnologia educatiei la distanta / Formare experti evaluator externi, acordat in 2010 de ARACIS, precum si un certificat de atestare a competentelor profesionale, la Academia Nationala de Informatii ”Mihai Viteazul”, Colegiul National de Informatii, din anul 2013, alaturi de un certificat de formare in domeniul implementarii standardelor de mediu, acordat de Institutul Superior de Agricultura din Lille, Franţa.

sorin_cimpeanu_usamvbIn cariera sa, noul prim-ministru al Romaniei a bifat functii de inginer proiectant la Institutul de Studii si Proiectari pentru Imbunatatiri Funciare (ISPIF), expert coordonator la Ministerul Educatiei si Cercetarii, director Irrifrance Roumanie, prodecan al Universitatii Agronomice, Facultatea de Imbunatatiri Funciare, decan al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMVB) – Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului, iar in prezent ocupand si functia de rector al USAMVB. Sorin Cimpeanu a scris peste 80 de articole stiintifice si 11 carti de specialitate/manuale universitare, participand in 60 proiecte in calitate de membru in colectiv sau expert consultant, din care trei proiecte internaţionale. El a primit distinctia “Doctor Honoris Causa”, acordata de Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi, in anul 2014, medalia “Meritul pentru Invatamant”, acordata in anul 2004 de catre Presedintia Romaniei, dar si premiul national “In Hoc Signo Vinces” acordat pentru activitatea sa de cercetare de catre Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior, in anul 2002.

Sorin Cimpeanu a fost ieri numit in functia de prim-ministru al Romaniei de catre presedintele tarii. El va ocupa insa doar pozitia de premier interimar pentru moment, pana la formarea unui nou Guvern al Romaniei.

Redactor: Luca Mateescu

Lasa un raspuns