Chestorul Camerei Deputaţilor Mircea Drăghici a făcut luni primii paşi spre puşcărie!

0
83

Deputatul argeşean Mircea Drăghici a fost convocat ieri-dimineaţă la DNA unde i s-a adus la cunoştinţă faptul că i s-a schimbat calitatea din suspect în inculpat în dosarul penal în care este acuzat de delapidare.

Reamintim că fostul trezorier PSD Mircea Drăghici a fost pus sub urmărire penală în 2 aprilie de procurorii DNA pentru că şi-ar fi însuşit 380.000 de euro din subvenţiile acordate pentru PSD, pe care i-a folosit pentru plata unui imobil. Mircea Drăghici este acuzat că şi-ar fi însuşit banii de subvenţii pentru partid prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil:

În calitate de trezorier al unui partid, având atribuţii de gestionare şi administrare a bunurilor şi fondurilor băneşti aparţinând formaţiunii politice respective, suspectul ar fi dispus scoaterea din patrimoniul partidului a unui autoturism de lux (marca Mercedes Benz model GLE 350 Coupe) cu o valoare de 324.800 lei, fără încasarea contravalorii acestuia la momentul înstrăinării. Concret, în data de 10.07.2017, formaţiunea politică, prin trezorier, a cumpărat autoturismul anterior menţionat, iar la data de 18.07.2017, autoturismul ar fi fost vândut unei persoane din familia trezorierului, însă contravaloarea acestuia nu a fost încasată de partid la data înstrăinării bunului. Banii pentru autoturism au fost plătiţi abia la data de 23.08.2018.

De asemenea, inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe ar fi utilizat sume de bani provenite din subvenţia acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă pentru a-şi cumpăra un imobil. Concret, inculpatul ar fi beneficiat de suma de 380.000 euro prin care s-ar fi acoperit parţial, în proporţie de peste 2/3, valoarea imobilului. Plata din subvenţii a sumei respective a fost disimulată prin încheierea unui contract de închiriere din care reieşea că banii respectivi ar fi plătiţi de partid drept chirie, iar nu pentru beneficiul trezorierului.

În ziua de 15.02.2018 au fost încheiate două contracte: o promisiune de vânzare-cumpărare între vânzătorul imobilului şi persoana din familia inculpatului pentru suma de 180.000 euro (plătită din fonduri proprii), dar şi un contract de închiriere între acelaşi vânzător şi formaţiunea politică (care practic îl asigura pe vânzătorul imobilului că va încasa diferenţa până la valoarea reală de peste 500.000 euro, din subvenţiile primite de partid). Contractul de închiriere fusese încheiat pentru o perioadă de 10 ani (01.03.2018-01.03.2028), valoarea totală a chiriei de 380.000 euro urmând a fi achitată timp de 18 luni”, a precizat Departamentul Naţional Anticorupţie într-un comunicat trimis mass-mediei.

DNA susţine că acest contract avea „un caracter simulat” pentru a-i permite lui Drăghici să folosească banii din subvenţii în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, respectiv pentru plata parţială, în proporţie de peste 2/3, a unui imobil.

D.M.D.

Lasa un raspuns