Cea mai ticăloasă mafie din Argeş – mafia lichidatorilor judiciari!

0
1810

Insolvenţa a fost, la început, o procedură prin care firmele viabile, dar cu probleme de lichidităţi (şi nu numai!) primeau o perioadă de graţie de la instanţă pentru a se redresa din punct de vedere financiar. Plata datoriilor era suspendată, iar un lichidator judiciar numit de instanţă prelua conducerea efectivă a companiei, cu puteri depline.

Din nefericire, o mare parte dintre lichidatorii judiciari s-au transformat într-o adevărată mafie. O mafie cu ramificaţii naţionale! O mafie care prejudiciază bugetul statului cu zeci şi zeci de milioane de euro. Societăţi comerciale sunt ţinute abuziv în insolvenţă, mult peste termenul de doi ani prevăzut iniţial ca suficient pentru a se stabili dacă o firmă mai poate redeveni viabilă din punct de vedere economic. În tot acest timp se aranjează datorii astfel încât Adunările Generale ale Creditorilor să poată fi controlate cu uşurinţă, iar entităţile statului (ANAF, primării etc.) să devină fraudulos creditori minoritari prin reducerea incorectă a ponderii creanţelor lor.

Insolvenţa are ca scop salvarea locurilor de muncă, în niciun caz alcătuirea unui cadru în care afacerişti şi infractori care-şi spun lichidatori judiciari să-şi dea mâna pentru a face zeci de milioane de euro, înstrăinând active şi prăduind cash-ul, fără ca banii să ajungă la creditori, la salariaţi şi, mai ales, la bugetul de stat!

Ca jurnalist de investigaţie, ştiu foarte bine că astfel de cazuri sunt extrem de greu de documentat. Dar când trebuie TREBUIE!

D.M.D.

P.S. Am discutat cu zeci de salariaţi dintr-o astfel de companie, care nu mai au nicio speranţă. Mulţi dintre ei au fost deja daţi afară pentru că au avut curajul (?!!!) să-şi ceară salariile neplătite cu anii! Alţii sunt în continuare batjocoriţi, umiliţi, călcaţi în picioare. Şi, fireşte, neplătiţi cu anii! Toţi îmi spun că sunt ultima lor speranţă. Ei bine, pentru ei, pentru mine, pentru ideea de ADEVĂR şi CORECTITUDINE, voi face dreptate. Îmi pare rău că sună cumva mesianic, dar… încep să înţeleg ce simte Sebi Ghiţă!

A bon entendeur, salut!

Lasa un raspuns