Ce pedepse au primit stăpânii de sclavi de la Berevoiești? Află acum!

0
2887

O parte din stăpânii de sclavi de la Berevoiești acuzați că țineau în lanțuri zeci de copii și adulți răpiți și îi obligau să muncească și-au aflat pedepsele. Astfel, pe lângă daunele materiale pe care le vor plăti, aceştia vor face şi închisoare.
Instanța argeșeană a fost destul de miloasă, sentințele fiind la limita inferioară a pedepselor.

Astfel, o femeie a primit 3 ani de închisoare, aceasta fiind cea mai mică sentință. În alte condiții, pentru fapta de care este acuzată, pedeapsa era de 5 ani și patru luni.
Există și o pedeapsă bănească, între 10 și 15.000 de lei, bani ce vor ajunge la victime.

Reamintim că mai multe familii din satul Gămăcești, comuna argeșeană Berevoești, au ținut 40 de tineri, inclusiv copii, în sclavie pe care îi puneau să muncească în case și la câmp. Victimele erau sechestrate la o fermă din Berevoești și erau, cel mai des, răpite sau racolate cu promisiunea unui loc de muncă. Sclavii erau obligați să cerşească sau să muncească pentru hrană. Cei care încercau să fugă sau să se revolte erau aspru pedepsiți – sclavii erau bătuți cu biciul și cu cozi de lopeți sau cu furci, opăriți cu apă fiartă, dar și obligați să se lupte pentru amuzamentul „stăpânilor”.

Lasa un raspuns