Ce legătură au jegurile astea cu jurnalismul?

0
452

niste_jeguri_nu_jurnalistiTot weekendul, internetul a vuit: au fost arestaţi nişte jurnalişti care ar avea legătură cu Argeşul. De fapt, ce jurnalişti?, o întreagă redacţie a fost ridicată de poliţişti şi procurori la plângerile a zeci de primari şi oameni de afaceri pe care ziariştii i-ar fi şantajat.
În 20 de ani de gazetărie n-am citit o minciună mai oribilă. O dezinformare mai ticăloasă ca asta. Florin Paraschivescu, Doru Iuga şi Oana Galanton n-au fost niciodată jurnalişti. Primul a fost şoferul unui terminat, aflat şi el la puşcărie tot pentru că ar fi şantajat diverse persoane, Mihai Ghezea. Paraschivescu are o condamnare la activ, în Dosarul Bioterra, unde a fost prins în flagrant în timp ce solicita 100.000 de euro de la rectorul acestei mizerii universitare. Doru Iuga este un infractor condamnat pentru pedofilie, fostă mână dreaptă a altui puşcăriaş celebru, Dan Diaconescu. Pe individă n-o cunosc, dar ştiu un vechi proverb plin de înţelepciune: „Spune-mi cu cine umbli ca să-ţi spun cine eşti”. Ori, dacă umbla cu doi puşcăriaşi analfabeţi, atunci probabil că nici ea nu era departe…
Ce legătură au dobitocii ăştia cu jurnalismul? Aud că l-au ameninţat pe un pesedist de la Bucureşti cu moartea, că au fost implicaţi în scandaluri, în anchete la comandă. În realitate, ei nu erau în stare să spună trei cuvinte corect din punct de vedere gramatical, scriau mi-au ca pisica şi arătau ca nişte chiftele râncede! Ce anchete să scrie ăştia? Ce legislaţie să cunoască ei atâta vreme cât alfabetul în sine reprezenta o barieră de netrecut pentru „redacţia” „Atac de Argeş”, de Buzău sau de unde naiba or mai fi găsit ăştia proşti să-i facă de bani?
„Atac de Argeş” a fost o latrină. Dar dumneavoastră, cititorii, trebuie să înţelegeţi că vinovaţii principali nu sunt piftiile umane ridicate de mascaţi şi băgate (din nou!) după gratii, acolo unde le este locul, ci persoanele care i-au susţinut şi care i-au finanţat. Dar despre acest lucru vom mai vorbi curând, am eu o presimţire…
În fine, o ultimă observaţie. Problema acestor cretini nenorociţi nu era limbajul agresiv folosit, ci faptul că aveau un comportament infracţional, şantajând pentru bani, maşini etc. Faptul că spui despre un deputat, despre un primar etc. că este un ticălos corupt (dacă aşa stau lucrurile în realitate!) este o dovadă de curaj care trebuie salutată, nu descurajată!
Sper că Florin Paraschivescu şi restul puşcăriaşilor din banda lui vor sta după gratii mult şi bine. Pentru că merită!
D.M.D.
P.S. Prezentați duminică instanței de judecată, Paraschivescu şi Iuga au fost plasaţi în arest la domiciliu, în timp ce Oana Galanton a fost pusă sub control judiciar. Decizia a fost atacată de Parchet.