Ce informatii sa nu publici NICIODATA pe Facebook

0
249

ce_informatii_sa_nu_publici_pe_facebookFacebook-ul are doar in Romania 8.500.000 de utilizatori. Cu alte cuvinte, 8.500.000 de potentiali hartuitori sau eventuale victime. Ati crede ca sunteti in siguranta daca ati bifat corect setarile de confidentialitate pentru profilul vostru, insa asta e un lucru departe de a fi adevarat.

Astazi noi va prezentam o lista cu informatiile pe care NICIODATA  nu ar trebui sa le faceti publice pe Facebook (sau orice alta retea de socializare).

  1. Data de nastere (a voastra ori a membrilor familiei). Da, ne place sa primim felicitari cu ocazia zilei noastre de nastere, insa publicandu-ne data de nastere pe Facebook nu facem altceva decat sa le oferim piratilor cibernetici una dintre cele 3-4 elemente necesare pentru a ne fura identitatea! Ideal este sa nu treceti data de nastere pe profilul vostru, insa daca alegeti sa o faceti, evitati sa mentionati si anul. Prietenii apropiati si rudele vor stii intotdeauna ce varsta aveti.
  2. Starea civila. Hartuitorii de-abia asteapta sa afle ca sunteti din nou single! In plus, asta le va da de inteles si ca sunteti singuri acasa si perfect disponibili/e. Asa ca cel mai bine ar fi sa pastrati astfel de detalii pentru voi si partenerul vostru.
  3. Locul unde va aflati in momentul de fata. Ne place si sa dam cate un check-in pe la vreo cafenea de fite sau ultimul club deschis in oras, asa-i?! Ei bine, problema apare atunci cand plecam in vacanta si ii mai si avertizam pe hoti ca nu-i nimeni acasa. Sa transmitem cu exactitate si perioada in care vom fi plecati…o reala prostie! Pozele din concediu le putem posta si mai tarziu, atunci cand vom fi siguri ca nu le-am lasat cale libera unor talhari pentru a ne calca proprietatea. Iar in ceea ce priveste locatia noastra… De ce sa nu pastram si putin mister si sa ne bucuram in liniste de cateva zile libere, fara sa ne informam amicii de pe Facebook ce facem, unde si cu cine? (Mai mult ca sigur ca nu le pasa!)
  4. Faptul de a fi singur acasa. Cum ar fi sa incepem sa strigam intr-un spatiu public, aglomerat “Heeeei, sunt singur acasa!”?! Cam nepotrivit! La fel stau lucrurile si in mediul online. Trebuie sa punem mai mult accentul pe siguranta noastra si a familiei noastre decat pe socializare si sa invatam ca astfel de informatii nu pot fi dezvaluite oricand si oricui. In plus, ar trebui sa fie de datoria oricarui parinte sa isi invete copilul sa nu isi faca intreaga viata publica pe Facebook. Pentru binele lui si al celor apropiati.

 

Lasa un raspuns