Ce infecții se pot transmite prin sărut

0
198

De sănătatea ta depinde şi a celor dragi. Pentru ca gesturile de afecţiune să nu le creeze probleme, păstrează un stil de viaţă sănătos, mergi la medic şi la analize la primele semne de boală, ai grijă de sănătatea ta orală!

Gingivita

Este o infecţie care afectează gingiile şi una dintre cauzele apariţiei cariilor. Provocată de placa bacteriană care aderă de dantură şi gingii, gingivita se manifestă prin sângerări, inflamaţie şi roşeaţă în zona afectată. La primele simptome, adresează-te stomatologului pentru a evita agravarea. Un alt efect al bolii este mirosul neplăcut al gurii.

Infecţia cu citomegalovisurus

Acest virus, odată ce a fost contractat, rămâne în corp. Poate fi transmis prin contact direct cu secreţii în general, deci şi cu saliva, prin transfuzii de sânge sau prin contact sexual.  Unele persoane nu ştiu că sunt purtătoare, pentru că pot avea un sistem imunitar puternic. Se depistează prin analize de sânge. În cele mai multe cazuri, nu se recomandă vreun tratament. Uneori, sunt prescrise antivirale şi se cere păstrarea unei igiene foarte bune.

(Sursa: Adevarul)

Lasa un raspuns