Ce contine, de fapt, mierea de la Lidl la 9,99 lei borcanul?

0
2186

mierea_lidl_mos_costacheNu este o noutate pentru nimeni faptul ca mierea este unul dintre cele mai sanatoase alimente. Ori ca pretul mierii si al produselor apicole, in general, poate fi unul destul de ridicat, din moment ce pentru a le obtine sunt necesare anumite investitii, de timp si bani, multa rabdare si cunostinte in domeniu. Probabil acesta a fost motivul pentru care multi apicultori au ramas surprinsi sa vada ca la Lidl borcanul de miere de aproape un kilogram are un modic pret de 9,99 lei! Desigur, am fi tentati sa credem ca este vorba de o super-oferta de care am face bine sa profitam, insa stuparii cu ceva experienta au catalogat produsul ca fiind un fals si au decis sa o si demonstreze, ducand probe la laborator din mierea cu pricina.

Cum arata mierea la 9,99 lei de la Lidl? Borcan de 900 de grame, sigilat, cu o eticheta plina de informatii: miere poliflora, provenita dintr-un amestec din UE si din afara UE, produsa de SC Apicola Costache SRL, Comuna Ion Roata, judetul Ialomita, ce expira la data de 24.11.2017. Acum noi nu suntem experti…insa nu se presupune ca mierea este un produs ce nu are o data de expirare?! (Mai multe informatii puteti citi aici.) Ah, si produsul este si “garantat de Mos Costache”!

Probele au fost prelevate de catre Asociatia Crescatorilor de Albine Timis pe propria raspundere si, pe 3 februarie, au fost duse spre analiza la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultura din Capitala. Care a fost rezultatul analizei? Aveti mai jos buletinul intocmit de cei de la institut.

buletin_analize_miere_lidl

buletin_analize_mierea_lidl

ce_contine_mierea_de_la_lidl

Ce contine, de fapt, mierea de la Lidl? In proporție de circa 76%  “zahar reducator, exprimat ca zahar invertit”, iar aproape 3% “zahar usor hidrolizabil, exprimat ca zaharoza”. Cu alte cuvinte, zahar la borcan! In prezent, cei de la Lidl au decis ca pretul de 9,99 lei este unul prea mic avand in vedere calitatea produsului vandut de ei, asa ca pentru borcanul de miere de la Mos Costache va trebui sa platiti acum 14, 89 lei.

Ce declara, insa, reprezentantii lui Mos Costache despre mierea lor? Domnul Valentin Danila, director de vanzari la SC Apicola Costache SRL, spune ca rezultatele din buletinul de analiza arata intocmai conformitatea produsului cu legislatia in vigoare! Cu alte cuvinte, este foarte in regula sa mancam zahar pe paine si sa credem ca-i miere, ca doar asa ne spune Mos Costache!

Va lasam acum cu un reportaj realizat de cei de la ProTv, referitor tot la mierea pe care o cumparam noi din magazine si care nu-i tocmai miere.

(Sursa articol: www.agrointel.ro)

Lasa un raspuns