Cazul Elodia, din nou in judecata

0
8734

     cristian_cioaca_condamnatAu trecut mai bine de 8 ani de la disparitia ei. S-au scris atatea stiri despre ea, s-au realizat atatea reportaje, documentare si reconstituiri, incat a devenit personaj al culturii nationale romane. Elodia Ghinescu, caz solutionat in lipsa unui cadavru.

In data de 5 septembrie 2007, pitesteanul Cristian Cioaca sesiza Sectia 2 de Politie din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Brasov cu privire la disparitia sotiei sale, Elodia Ghinescu. In data de 8 octombrie a aceluiasi an se gaseau pe fundul unei rape dintr-o zona impadurita dintre Poiana Brasov si Rasnov o uniforma de politist, cateva poze cu Elodia si fiul ei, o sticluta de parfum si o pereche de manusi murdare de sange. Expertizele demonstreaza ca obiectele ii apartineau lui Cristian Cioaca, iar sangele-Elodiei. Suspiciuni rezonabile de vinovatie, da, insa Cioaca nu este inca arestat. Motivul? Lipsa unui cadavru…

Cercetarile continua in patru judete, pleaca pe teren echipe de investigatori din partea televiziunilor, sunt platiti si detectivi particulari pentru a o gasi pe Elodia. Se autosesizeaza si poporul roman, cu ai sai atotcunoscatori si oameni inzestrati cu fel de fel de abilitati si puteri iesite din sfera normalului. Cu toate acestea, cautarile sunt in zadar, caci cadavrul Elodiei pare a fi disparut fara urma.

In anul 2013, instantele de judecata ii sterg de pe fata zambetul arogant, iar Cristian Cioaca este condamnat la 21 de ani de inchisoare pentru uciderea sotiei sale, Elodia Ghinescu. Si cand ne asteptam ca acesta sa fie sfarsitul povestii, se pare ca fostul politist Cioaca tine mortis sa ne aminteasca de el si de a sa existenta, caci mai nou solicita rejudecarea procesului cu el in stare de libertate. O cerere de revizuire a dosarului Elodia a fost formulata in acest sens, urmand ca primul termen sa fie data de 3 noiembrie 2013.

Avocata sa, Maria Vasii, isi sustine clientul pana in panzele albe si declara ca tot dosarul a fost judecat in baza unor “impresii” si ca anchetatorii au fabricat dovezi si au manipulat opinii, astfel incat Cristian Cioaca sa fie condamnat pentru o fapta pe care nu a comis-o. Ea contesta probele de la dosar si realitatea expertizelor efectuate de criminalisti, afirmand ca intregul caz Elodia a fost doar un experiment.

Experiment sau nu, vom vedea ce parere vor avea judecatorii de la Tribunalul Arges in legatura cu rejudecarea procesului Elodia Ghinescu. Caci pana la urma doar opiniile lor conteaza, nu scenariile pe care noi, simpli privitori, le conturam si le expunem si celorlalti.

Redactor: Emma Radu

Lasa un raspuns