Cât au cheltuit românii în minivacanța de 1 Decembrie? Suma este impresionantă!

0
105

Peste 88.000 de turişti români, plecaţi în diverse destinaţii din ţară în minivacanţa de 1 Decembrie, au cheltuit circa 9,4 milioane de euro pe cazare şi servicii de masă; pachetele de city break interne fiind mai bine vândute decât cele din străinătate pentru prima oară după 1989, potrivit FPTR.

Mai mult de 88.000 de români au plecat în vacanţă în ţară în perioada minivacanţei de 1 Decembrie, cei mai mulţi dintre ei au fost în marile oraşe şi în staţiunile montane, potrivit unei analize a Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Cheltuiala medie pentru cazare şi mesele incluse a turiştilor români care au preferat destinaţiile interne a fost de aproximativ 350 de lei pe sejur, în creştere cu 5% faţă de anul trecut. Cheltuielile suplimentare, cu drumul şi distracţia, au fost în medie, de 300 de lei pe sejur, pentru fiecare turist, conform calculelor FPTR.

Pentru prima oară în ultimii 27 de ani, pachetele de city break interne au fost mai bine vândute decât cele din oraşele turistice europene. Spre deosebire de anii în care turiştii români optau pentru city break-uri în oraşele din Europa, în minivacanţa de 1 Decembrie din acest an aproximativ 39.000 de români au preferat oraşele din România, cele mai căutate city break-uri interne fiind în Alba Iulia, Sibiu, Braşov şi Cluj Napoca. Tarifele pentru pachetele promoţionale de 1 Decembrie au variat între 359-800 de lei/persoană.

Articolul complet pe www.mediafax.ro!

Lasa un raspuns