Casă de 400.000 de euro în Pădurea Trivale, cu defrişările de rigoare, pentru don Armand Chiriloiu de la Direcţia Silvică Argeş!

0
732

Armand Chiriloiu pare, în acest moment, la apogeul puterii. Vinerea trecută a organizat, de Ziua Silvicultorului, la Mozacu, un megachef la care a invitat oameni grei din toate structurile statului. Le-a dat prime grele tuturor angajaţilor care îl interesează din Direcţia Silvică Argeş, pentru a-şi asigura susţinerea necesară. S-a implicat în organizarea mitingului PSD împotriva abuzurilor şi a devenit cel mai convins social-democrat din judeţ, deşi până mai ieri nu dădea doi lei pe PSD şi evita chiar şi asocierea publică cu partidul.

Ei bine, Chiriloiu e un personaj terminat. Terminat şi din punct de vedere politic, şi din punct de vedere profesional. Ţin pariul cu oricine, pe orice!

Ne-am deplasat la locuinţa acestui individ din Pădurea Trivale. Don Armand nu pare un umil angajat al statului român, ci un Salvatore Provenzano argeşean. Casa are 210 mp suprafaţă utilă şi face pe puţin 400.000 de euro! Terenul este închis cu un gard înalt, poarta este ferecată, supravegheată electronic, cu deja celebrele mesaje care atestă că este o proprietate privată, iar trecerea este interzisă. Vecinii lui Armand Chiriloiu sunt încă şi mai celebri: Petre Ioanițescu, fostul inspector-şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, şi afaceristul Marian Drăgoi, patronul firmei Building Astrom!

Am prezentat vineri situaţia financiară extraordinară a directorului Chiriloiu. Zeci de conturi în care zac miliarde peste miliarde de lei. Sunt bani pe care un bugetar nu-i poate avea şi care nu pot fi justificaţi decât pe hârtie. Să faci în şase ani de la circa 600 de milioane de lei o avere de 12 miliarde de lei, plus alte grămezi de bunuri, bijuterii, arme de colecţie, maşini etc. este imposibil. Să ajungi atât de bogat încât să nu-i mai dai fetei 200-300 de lei să aibă de cheltuială, ci să-i donezi acolo 22.822 de lei înseamnă să fii orice numai un bugetar amărât nu!

De ce se taie în draci Pădurea Trivale? Păi din motiv de Armand Chiriloiu. Un astfel de personaj, mai bogat decât 90% din afaceriştii de top ai Argeşului (pentru că, atenţie, nu doar averea „la vedere” este totul!), n-are treabă cu fişa postului. El face parte din celebra brigadă Iani Popa, George Păltineanu, Petre Ioanițescu, plus afaceriştii cotizanţi, care a avut permanent altă treabă, nu datoria!

PSD are obligaţia să scape de don Armand de urgenţă. Căderea lui, care este inevitabilă, nu trebuie să afecteze Partidul Social-Democrat, care nici nu l-a numit în funcţie, nici nu are nimic de-a face cu tot ceea ce se s-a petrecut la Direcţia Silvică Argeş în mandatul lui.

În zilele următoare vom începe prezentarea pe larg a tuturor faptelor lui Armand Chiriloiu care necesită o investigaţie amănunţită. Până atunci însă, vă rog să răspundeţi la o întrebare: ce respect, ce iubire ar putea avea faţă de pădure un individ care, pentru a-şi construi propria casă, a tăiat câteva zeci de arbori? Pentru că unde şi-au construit vile Chiriloiu şi Ioanițescu era, după cum se poate vedea şi astăzi, o pădure deasă pe care distinşii proprietari au raşchetat-o fără milă pentru a le face loc supercaselor lor de bugetari!

Vom reveni!

D.M.D.

Lasa un raspuns