Cariera lui George Păltineanu – influenţată de tăticul colonel de Miliţie şi de PNL care l-a avansat şi l-a trecut în rezervă cu gradul de chestor

0
445

Numai cine nu munceşte nu greşeşte. Aşadar, facem cuvenita rectificare: tovarăşul George Păltineanu n-a trecut în rezervă cu gradul de comisar-şef, ci cu gradul de chestor!

Ne-am interesat însă pentru extraordinarii noştri cititori şi suntem în măsură să le prezentăm astăzi parcursul profesional al acestui chestor atât de doritor să ne intimideze pentru că am cutezat să scriem că domnia sa face parte din deja celebra gaşcă Iani Popa-Petre Ioanițescu-Armand Chiriloiu plus alţii asemenea.

Ei bine, ca orice băiat de şef de Miliţie, George Păltineanu a beneficiat de calea uşoară în carieră. A fost angajat la IPJ Argeş ca sergent major, fiindcă nu avea studiile necesare.

Angajat deci de tăticu’, junele George Păltineanu a fost ţinut o perioadă pe lângă un electronist de la Serviciul de Comunicaţii, ca să poată învăţa şi el şi astfel să poată promova ulterior în Miliţie. Ok, se numea Poliţie deja, dar nu se schimbase nimic la nivel de mentalitate pe atunci…

Ulterior s-a chinuit ceva cu facultatea la fără frecvenţă, fiind avansat ofiţer după absolvire. A trecut pe la Serviciul Arme, Muniţii şi Substanţe Toxice câţiva ani, după care a reuşit să se transfere la Serviciul Economic.

Când fostul şef al Serviciului Economic, colonelul Ion Mărtoiu, a trecut la SIPI, a luat cu el şi câţiva ofiţeri de la Serviciul Economic, pe care i-a transformat, peste noapte, în ofiţeri de informaţii. Cum ar veni, George Păltineanu a fost calificat la locul de muncă.

La sfârşit de carieră a beneficiat de susţinerea PNL (ce zici, Iani Popa, oare am dreptate?) şi a fost avansat de către ex-ministrul de Interne Radu Stroe la gradul de chestor. Cum pentru a fi chestor era nevoie să şi ocupi o funcţie de chestor, a fost transferat la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor de unde a fost trecut în rezervă!

Deocamdată atât, ca să se ştie cine, ce şi cum.

D.M.D.

P.S. George Păltineanu a ajuns şi membru PNL, la Ștefănești. A fost vârât în partid de acelaşi Iani Popa, liderul găştii vesele pomenite mai sus.

Sperăm cu toţii, din tot sufletul, ca nu cumva să-l vedem în curând pe fostul securist la ALDE, pe urmele mentorului său politic, senatorul Popa…

Lasa un raspuns