Caricatura politicii argeşene nu se potoleşte: Deputatul PNL Adrian Miuțescu forţează înlocuirea abuzivă a şefului Poliţiei Mioveni, comisarul-şef Cristian Mihalcea, cu ajutorul prefectului Emanuel Soare!

0
2369

În aceste zile, în judeţul Argeş este comisă, la vedere, o infracţiune pentru care deputatul Adrian Miuțescu şi marioneta lui, prefectul Emanuel Soare, vor răspunde penal. Faptul că ei cred că aşa ceva nu se va întâmpla este amuzant şi dovedeşte nivelul jalnic la care a ajuns lidershipul urmaşilor brătienilor chiar acolo unde s-a născut legenda celor care au militat pentru dezvoltarea României „prin noi înşine”.

O gaşcă de miliţieni siniştri încearcă, de luni bune, preluarea cu forţa a şefiei Poliţiei Oraşului Mioveni! De fapt nu că încearcă, pare că acest lucru a devenit principalul lor scop în viaţă, obsesia existenţelor lor mărunte şi triste!

Concret, adjunctul comandantului Poliţiei Mioveni, comisarul Marius Aioanei, susţinut, din motive care trebuie şi vor fi investigate, de şeful PNL Argeş, deputatul Adrian Miuțescu, şi, pe cale de consecinţă, de prefectul liberal al judeţului, Emanuel Soare, şi de comandantul numit de liberali la conducerea IPJ Argeş, comisarul-şef Mihai Neagoe, îl reclamă de luni bune pe comisarul-şef Cristian Mihalcea, comandantul Poliţiei Mioveni!

Nu-l reclamă omeneşte, adică să sesizeze un aspect discutabil din activitatea acestuia cu care el, Aioanei, nu este de acord sau pe care-l consideră culpabil. Îl reclamă săptămânal, alături de alţi poliţişti „interesaţi”, astfel încât numărul plângerilor şi sesizărilor a ajuns să frizeze absurdul.

Nicio plângere nu s-a confirmat. Nicio sesizare nu s-a dovedit tangentă realităţii. Toate au fost respinse ca nefondate, ca false şi tendenţioase.

Degeaba însă, pentru că rolul lor era doar de a-i furniza domnului Mancuso de la IPJ Argeş, zis şi Mihai Neagoe, un pretext pentru a bloca menţinerea în activitate a comisarului-şef Cristian Mihalcea.

În data de 27.11.2020, în şedinţa Consiliului de Administraţie a IPJ Argeş s-a votat în unanimitate pentru menţinerea în activitate a comisarului-şef Cristian Mihalcea pentru o perioadă de un an. Asta spre disperarea grupării Aioanei care depusese preventiv, chiar în ziua cu pricina, o grămadă de plângeri la cabinetul comandantului Mihai Neagoe!

Lucrurile au degenerat atât de mult încât, ne informează sursele noastre, chiar pe durata şedinţei consiliului, comisarul Aioanei l-ar fi sunat pe adjunctul IPJ Florin Mocanu, pe care l-a ameninţat cu fel de fel de plângeri penale. Plângeri pe care le-ar ghidona ulterior o doamnă procuror care a depăşit de mult nivelul relaţiilor instituţionale cu şeful puciştilor de la Poliţia Mioveni!

Pentru moment, chiar dacă pare incredibil, puciul a reuşit. Comisarul-şef Mocanu şi-a retras raportul favorabil, iar şeful inspectoratului, Mihai Neagoe, a refuzat să dea curs solicitării de menţinere în activitate a comisarului-şef Cristian Mihalcea, fără a avea nicio justificare legală pentru acest lucru!

Ce este cu adevărat grav este faptul că deputatul PNL Adrian Miuțescu girează la vedere aceste abuzuri. Din dispoziţia sa, prefectul Emanuel Soare l-a chemat la ordin pe Mihai Neagoe, căruia i-a cerut să rezolve problema de la Mioveni. Şeful IPJ Argeş a încercat o opoziţie firavă, dar a cedat repede pentru că interimatul său la comandă a fost prelungit din trei în trei luni şi… ar fi putut să înceteze oricând!

Amestecul liberalilor în activitatea Poliţiei Mioveni prin influenţarea deciziilor conducerii IPJ Argeş este inacceptabil. Reprezintă fapte grave de corupţie: abuz în serviciu, trafic de influenţă etc., infracţiuni de competenţa DNA care trebuie investigate de urgenţă şi pentru care se face puşcărie la greu.

D.M.D.

Lasa un raspuns