Care este vina lui Şerban Valeca în scandalul de la Finanţe? Simplu: l-a durut în CUR!

0
1211

Senatorul Şerban Valeca este, din punct de vedere politic, o glumă proastă. Din punct de vedere managerial, este impotenţa personificată. Din punct de vedere uman, şeful PSD Argeş este un individ mărunt, frustrat şi plin de complexe. Aşadar, este cel mai rău lucru care li se putea întâmpla social-democraţilor argeşeni!

În aceste zile, Şerban Valeca face spume. Clăbuci! Calcă în picioare bunul-simţ, decenţa în politică şi se şterge la fund cu statutul PSD!

Este deja de notorietate că întreg Biroul Permanent Judeţean al PSD Argeş s-a pronunţat pentru susţinerea unui tânăr absolut remarcabil, Lucreţiu Tudor, pentru funcţia de director general al DGFP Argeş. Pentru cine nu ştie, Lucreţiu Tudor, care a asigurat interimatul la conducerea instituţiei, este unul dintre cei mai competenţi angajaţi pe care i-a avut vreodată DGFP Argeş. Fost comisar la Garda Financiară, Tudor a intrat primul când s-a organizat concurs pentru Antifraudă, obţinând o notă la care o parte dintre contracandidaţi n-ar fi ajuns nici dacă dădeau examenul de două ori!

Deci, beneficiind de susţinerea organizaţiei municipale PSD Piteşti şi de încrederea preşedintelui acesteia, Cristian Gentea, Lucreţiu Tudor a ajuns, pentru o relativ scurtă perioadă de timp, director general interimar al DGFP Argeş. Aici s-a evidenţiat într-o aşa măsură încât a fost lăudat public chiar şi de către reprezentanţi ai opoziţiei, care i-au apreciat profesionalismul şi seriozitatea.

Numai că, de la sfârşitul săptămânii trecute, Lucreţiu Tudor a pierdut funcţia (deşi avea susţinerea unanimă a Biroului Permanent Judeţean al PSD Argeş!) în favoarea lui Dumitru Braia, un personaj controversat, amestecat pe vremuri într-o poveste urâtă rău de tot, alături de o serie de subordonaţi de-ai săi de la Control Fiscal, printre care celebra Felicia Ionescu, între timp plecată pe uşa din dos a instituţiei.

Singurul vinovat pentru acest eşec umilitor al PSD Argeş este Şerban Valeca. Iar singurul lucru pe care a fost în stare să-l facă Valeca a fost să-l insulte pe preşedintele executiv al organizaţiei, Cristian Gentea, pe care l-a făcut „mincinos ordinar” într-o intervenţie la un post local de televiziune.

Cristian Gentea este exact opusul lui Şerban Valeca. Pe cât este Valeca de prost organizator, de miserupist şi de ignorant în ceea ce priveşte activitatea politică, pe atât este Gentea de priceput, de implicat şi de dedicat activităţii de partid.

PSD Piteşti, organizaţia condusă de Cristian Gentea, este nu perla, ci diamantul coroanei în PSD Argeş. A câştigat toate alegerile cu procentaje record, ba s-a clasat la un scrutin chiar în primele trei organizaţii municipale din România la procentul de voturi obţinut de PSD.

Tot PSD Piteşti susţine financiar filiala, marea majoritate a cotizaţiilor provenind de aici. Organizaţia municipală plăteşte, în timp ce alţii toacă banii fără rost!

În timp ce Şerban Valeca este penibilul numărul unu al PSD, fiind obsedat după funcţii şi disperat după putere (senator, preşedinte PSD Argeş, vicepreşedinte PSD la nivel naţional, vicepreşedinte al Senatului României, trage sfori să fie candidat la europarlamentare etc.), Cristian Gentea a refuzat de două ori funcţia de deputat, la ultimele alegeri fiindu-i oferit chiar locul întâi pe lista PSD Argeş pentru Camera Deputaţilor. Gentea a preferat să rămână la Piteşti, unde s-a implicat în reorganizarea societăţilor furnizoare de utilităţi şi în alte activităţi benefice pentru comunitatea din care face parte!

Înţelegeţi? E imposibilă o comparaţie între cei doi!

Cât despre Valeca Şerban, senator şi karatist, de ce este de vină el pentru eşecul de la DGFP Argeş? Simplu: pentru că l-a durut în CUR! Deoarece, ca de obicei atunci când ceva nu-l interesează direct, Valeca nu se implică. El n-are treabă cu PSD Argeş, el nu pricepe că filiala unui partid nu este firma lu’ mă-sa ca s-o conducă aşa cum vrea centura lui neagră. El nu pricepe (sau, dacă pricepe, i se rupe!) că o hotărâre a BPJ este obligatorie (şi) pentru el şi ar fi trebuit să meargă la Bucureşti şi să rezolve problema.

În faţa unui grup de parlamentari argeşeni, pila lui Dumitru Braia, nenea T. de la Teleorman, nu ar fi avut nicio şansă, indiferent pe cine slujeşte el. S-ar fi mers pe mâna Argeşului, fiindcă aritmetica parlamentară este cea care contează acum.

Dar pe Şerban Valeca, repet, l-a durut în CUR! Alta era treaba dacă ar fi trebuit să fie promovată vreo petardă ca aia de la Şcoala Populară de Arte şi Meserii, care trăieşte cu unul dintre consilierii senatorului. Pentru aia s-a mers şi s-a bătut cu pumnul în masă. Aia trebuia musai, că doar nu dădea nasoala cu fruntea în buric degeaba!

Altfel ar fi stat lucrurile, spre exemplu, dacă trebuia pus cap de listă la Camera Deputaţilor unul ca Radu Vasilică. Un nefericit incapabil, care şi-a făcut loc în viaţă strecurându-se în patul Irinei Nicolescu! Ptiu!

Dacă, să zicem, ar fi fost nevoie să fie angajat, pe un salariu enorm, fiul vitreg al unui chestor de Poliţie, ce credeţi, s-ar fi implicat Şerban Valeca? Eu zic că da. Şi pot şi să dovedesc, la o adică!

De ani buni, prestaţia lui Şerban Valeca erodează cota electorală a PSD Argeş. Omul n-a rezolvat nicio chestiune pentru judeţ, n-a adus niciun leu, n-a obţinut nicio finanţare pentru proiectul vreunui primar. Le-a închis gura tuturor susţinând că nu-i treaba lui! E singurul şef de filială PSD care nu face nimic pentru ai săi, aşa că şi rezultatele sunt pe măsură. Dacă n-ar fi Cristian Gentea şi Cornel Ionică la Piteşti, Ion Georgescu la Mioveni, Ion Mânzână implicat în zona de sud şi Gheorghiţă Boțârcă la Topoloveni, PSD Argeş ar face implozie!

Evident, pe Şerban Valeca îl doare în… v-am mai spus. Pentru că el, undeva, cumva, va fi tot cap de listă. Iar după el, potopul!

D.M.D.

Lasa un raspuns