Candidatul PNL la Primăria Piteşti stabilit de… 2.000 de euro!

2
430

PNL_Arges_a_muritCând laşi un partid istoric pe mâna unui păcălici ca senatorul Iani Popa, atunci totul se duce de râpă. Rapid! Iar electoratul argeşean se uită stupefiat cum îşi bat joc liberalii argeşeni de istoria şi tradiţiile centenare ale partidului.
Întotdeauna, PNL a fost un partid al elitelor. Un partid votat de un electorat cu pregătire superioară, cu un grad de instruire ridicat, cu o situaţie materială peste medie. Dacă votanţii erau aşa, vă daţi probabil seama cât de valoroşi erau candidaţii PNL şi cât de stricte erau criteriile de selecţie utilizate!
De vreo şase luni, patru liberali piteşteni se dau de ceasul morţii să obţină învestitura partidului pentru a candida la funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ. Este vorba despre consilierii judeţeni Marius Postelnicescu şi Narcis Sofianu şi consilierii municipali Mihai Tudor şi Tiberiu Avramescu. N-a trecut săptămână fără ca aceşti patru băieţi, dar în special Sofianu şi Avramescu, să nu se împungă public, să nu vină cu iniţiative absolut dilii în spaţiul public, să nu anunţe cu veselă determinare cum vor câştiga ei competiţia pentru fotoliul de primar datorită calităţilor minunate cu care au fost binecuvântaţi încă de la naştere!
Mult mai vocal, mai „haladit”, cum ar spune amicul său Leonard Doroftei, Narcis Sofianu a folosit mass-media ca să câştige vizibilitate. Notorietate! După care… a cerut ca un sondaj de opinie costisitor să fie instrumentul de măsură care să facă departajarea între cei patru liberali care aspiră la fotoliul ocupat încă de Tudor Pendiuc!
Practic, aici s-a închis cercul! Pentru că, absolut incredibil pentru nişte liberali (a se citi oameni întreprinzători, din clasa de mijloc, cu venituri considerabile etc.), cei trei contracandidaţi ai lui Narcis Sofianu s-au retras, speriaţi că vor trebui să plătească 2.000 de euro fiecare pentru sondaj. Fabulos! Adică nişte oameni care doreau să fie primari peste un municipiu ca Piteştiul n-au avut curaj să rişte 2.000 de euro pentru a-şi măsura popularitatea! Oau! Bine că n-au cerut să plătească în rate. Sau să facă un credit!
Ce trebuie înţeles din această poveste uluitoare? În primul rând, faptul că în Argeş, vatra Brătienilor, nu mai există liberali autentici. Partidul a ajuns pe mâna unor bugetari care ar dori funcţii cât mai importante şi bine plătite, dar pentru obţinerea cărora n-ar risca niciun bănuţ.
Pe de altă parte, nici ce s-a întâmplat nu este deloc normal, pentru că Narcis Sofianu a rămas practic singurul candidat pentru Primăria Piteşti, pe unicul considerent că oponenţii lui din PNL sunt fie nişte muritori de foame, fie nişte impotenţi politici care îşi cunosc limitele şi care n-au avut niciodată intenţia de a candida cu adevărat, ci doar de a se băga în seamă şi de a-şi face o brumă de reclamă în partid şi în comunitate. Nu aşa se desemnează un candidat pentru o funcţie atât de importantă, mai ales de către un partid ca PNL, care şi-a propus să câştige alegerile anul viitor şi să conducă România!
Bomboana pe colivă a pus-o senatorul Iani Popa care, luat la rost de jurnalişti, a fugit de orice răspundere cu aceeaşi dezinvoltură cu care se prezenta odinioară la serviciu, la CJ Argeş, la ora 10.30, deşi programul de lucru începea la ora 8: „Eu nu voi candida la nicio funcţie la Piteşti. O să fiu pe lista de la Consiliul Judeţean. La Piteşti s-au retras cei trei şi a rămas doar Narcis Sofianu”.
Cu alte cuvinte, Narcis Sofianu va candida la Primărie bazându-se pe două argumente foarte-foarte solide. În primul rând vrea să candideze şi, în al doilea rând, are bani să plătească sondajul! Nu vi se pare tare? Vorba cretinului ăla cocoşat de la Vâlcea care pretinde că este jurnalist, deşi toţi îl ştim de alcoolist: „PNL PNL, că ca tine nu mai e!”.
D.M.D.
P.S. Narcis, dacă eşti pe fază, ai descoperit un modus operandi! Poţi repeta schema şi la parlamentare: aduci o firmă care să facă un megasondaj de 100.000 de euro pentru primul loc la Senat. Evident, se vor retrage toţi, iar tu vei putea intra lejer în Legislativ. Nu spune că n-ai atâţia bani, te rog. Găseşte el, frăţiorul, nu?!

2 Comentarii

  1. Pitestenii nu au nevoie de candidati la functia de primar care sa fie niste sarantoci.ce vor Mihai Tudor si avramescu,sa se imbogateasca pe spinarea pitestenilor?Nu s-a furat destul pana acum,vrea si Mihai tudor sa-si faca plinul?Liberalii au avut politicieni potenti din punct de vedere financiar,oameni cu stare materiala deosebita!Bravo Sofianu,te rog sa-i pulverizezi pe acesti sarantoci cu idealuri de imbogatire!

  2. narcis sofianu a fost si este un vagabond,un smenar un tampit .EU NU INTELEG CE DRACU CAUTA ACESTI INDIVIZI IN POLITICA

Lasa un raspuns