Candidaţii PSD Argeş stabiliţi până la 1 decembrie

0
407

Candidaţii PSD Argeş pentru alegerile locale trebuie stabiliţi până la 1 decembrie

• Liviu Dragnea susţine că PSD are în sondaje în jur de 40% şi a anunţat că, deşi va fi vot pe liste, PSD va merge cu candidaţi individualizaţi de la început pentru consiliile judeţene

candidatii PSD Arges pt locale foto liviu dragneaOrganizaţiile judeţene ale PSD trebuie să-şi stabilească viitorii candidaţi la alegerile locale de anul viitor până la 1 decembrie, a declarat sâmbătă, la Hunedoara, preşedintele interimar al formaţiunii, Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.
Am stabilit ca 1 decembrie să fie data limită până la care toate organizaţiile judeţene şi locale să-şi definească propunerile pentru candidaţi şi nu va fi un proces caracterizat de formalism. Vrem ca fiecare candidat, în special candidaţii pentru funcţiile de primar, (…) să fie oameni cu care să putem merge în faţa comunităţilor şi să le spunem cu curaj şi cu încredere că sunt oameni buni gospodari. În primul rând trebuie să credem noi asta, iar ca să credem noi asta trebuie să analizăm foarte bine”, a afirmat Liviu Dragnea.
Persoanele rămase definitiv pe listele de candidaţi vor fi instruite apoi în cadrul unor cursuri de pregătire ce vor avea loc în primele luni ale anului viitor.
Nu vrem să facem greşeala să propunem nişte candidaţi care n-au habar de administraţie, de exemplu”, a punctat Liviu Dragnea.
Potrivit acestuia, candidaţii PSD trebuie să aibă o viziune de dezvoltare a localităţilor, să cunoască legislaţia, modul de accesare a programelor finanţate din fonduri europene sau de la bugetul de stat. „Nici banii bugetului de stat, nici banii europeni nu sunt nelimitaţi, iar primarii care sunt mai bine pregătiţi dau şansa comunităţilor lor să aibă o viaţă mai bună”, a afirmat Dragnea.
El a arătat că pentru consiliile judeţene se va merge cu un candidat nominalizat, chiar dacă votul va fi pe listă. De asemenea, listele de consilieri locali vor trebui să cuprindă oameni respectaţi în comunităţile în care trăiesc.
În ceea ce priveşte sondajele de opinie, preşedintele interimar al PSD a menţionat că aproximativ 40% dintre alegători şi-au manifestat intenţia să voteze cu social-democraţii.
Am văzut foarte multe sondaje publicate în media naţională, am văzut şi sondaje care n-au fost publicate. Se pare că stăm bine. Unii zic că stăm foarte bine, alţii zic că stăm bine. Ce este important este că nimeni nu spune că stăm prost. Dar este o simplă fotografie, o radiografie a acestui moment. Nu vom face greşeala să ne culcăm pe-o ureche – pot fi mai multe motive pentru care avem cota aceasta, dar orice cotă în sondaje se spulberă dacă apar greşeli sau dacă ne permitem să mergem în faţa oamenilor cu candidaţi care nu sunt credibili”, a spus liderul PSD.
Având în vedere decizia conducerii naţionale a PSD, la nivelul organizaţiei judeţene social-democrate, după alegerile pentru funcţia de preşedinte care vor avea loc la sfârşitul acestei luni, vor trebui desemnaţi, în regim de urgenţă, candidaţii pentru funcţiile de primari, consilieri judeţeni şi consilieri locali.
Pentru PSD Argeş va fi o misiune extrem de grea dacă avem în vedere că se cer oameni curaţi, fără dosare penale, competenţi şi cu o reputaţie imaculată, în condiţiile în care majoritatea primarilor au dosare penale la DNA (dosarele Consultanţa I şi II, dosare privind retrocedări ilegale, finanţări ilegale etc.).
Vom reveni, imediat ce vor fi stabilite primele nume de candidaţi.
D.M.D.

Lasa un raspuns