Când ziariştii fac scut în jurul unei piţipoance de 21 de ani care se crede jurnalizdă talentată doar fiindcă #rezistă la un căcăcios de site de propagandă înseamnă că sunt proşti rău

0
168

Solidarizarea jurnaliştilor argeşeni cu o penibilă care scrie cinci rânduri la ordin pe un site de partid e un gest la fel de sinistru ca acela făcut odinioară de deputaţii PSD care, în frunte cu Adrian Năstase, s-au dus la Parchet pentru a susţine un infractor notoriu care le era coleg: Gabriel Bivolaru, devalizatorul BRD!

De un an de zile, fata asta scrie într-un mod jegos şi nedeontologic despre primarul Piteştiului şi colegii lui din administraţia locală. Scrie abject, insinuând cu ticăloşie fel de fel de lucruri, dar neavând curajul să facă o acuzaţie concretă pentru care ar putea fi chemată în instanţă. Libertatea presei, libertatea cuvântului există şi sunt, în opinia mea, fără nicio limită într-un stat democratic. Însă faptul că procedează într-o manieră jegoasă rămâne valabil.

Ce i-a spus primarul Piteştiului de a umilit-o atât de grav? Păi i-a spus că este o postacă şi că ceea ce face ea nu se numeşte jurnalism. I-a spus adevărul în faţă. Un adevăr supărător, dar incontestabil.

Site-ul epiteşti.ro nu este o instituţie de presă. E o publicaţie online de propagandă a partidului PRO România.

Fata aia de 21 de ani nu este jurnalistă. E un mercenar incompetent al unei familii de frustraţi care vrea să dea lovitura în politică. Evident că nu o vor face, pentru că nu au nici anvergură, nici talent, nici cojones! Fac doar zarvă şi vomită fiere pe internet, folosind tot felul de fomişti şi netalentaţi care se pretează la rolul de unelte.

Pentru cine nu ştie despre ce este vorba, toată campania acestor viermişori de presă de la epitesti.ro împotriva municipalităţii cuprinde dezvăluiri „fulminante”: la una dintre platformele de gunoi (din cele câteva sute din Piteşti) era gunoi pe jos (deşi pubelele erau goale, vina fiind deci a unor dobitoci necivilizaţi din cartierul respectiv!); cele două pieţe construite de la zero, Trivale şi Gavana, vor fi gata cu un pic de întârziere (probleme neimputabile primăriei: contestaţii etc.); jurnalizdele vieţii nu sunt de acord cu onorariile percepute de artiştii care au cântat la zilele Piteștiului şi alte astfel de rahaturi pe care nimeni nu le bagă în seamă, fiind semne evidente ale unei ticăloşii profunde şi fără leac.

Iar când primarul Piteștiului le-a bătut obrazul nu o dată şi le-a spus că nu fac presă, ci se comportă ca nişte postaci, vai, a fost comisă o tragedie. Megaprofesionista de 21 de ani s-a simţit umilită, jurnalista de partid din ea a avut un şoc: cum dracu’ şi-a permis omul, de care ea îşi bate joc de un an de zile cu nesimţire, să-i spună tocmai ei că nu face jurnalism de calitate. Dacă nici la 21 de ani nu ştie ea ce-i aia presă, ce pana ei?!

Sunt sută la sută de acord cu Cornel Ionică. Numai că eu nu sunt primar şi nici nu voi fi vreodată, aşa că pot să-ţi vorbesc altfel: eşti o ruşine pentru presa argeşeană! Şi nu doar pentru că nu ai talent, nu ai caracter şi îţi place să fii slugă la alde Bogdan Ivan de la Pro România. Eşti o ruşine pentru că te victimizezi invocând dreptul la liberă exprimare ca justificare pentru tonele de rahat pe care le-ai scris despre edil, dar în acelaşi timp încerci să-i negi lui până şi dreptul de a spune că insultele şi minciunile scrise nu sunt opera unei ziariste, ci treabă de postac!

Şi apropo, ce-are sula cu prefectura? De ce invoci faptul că eşti din Republica Moldova? Asta îţi dă dreptul să faci presă cu vidanja? Sau vrei să ne spui că, pe lângă botaniste şi rackeţi, fraţii noştri de peste Prut ne trimit acum şi puştoaice semianalfabete cu pretenţii de jurnalizde?

Ideea e că nu te-a jignit nimeni. Faptul că tu te dai jurnalistă este o jignire pentru o breaslă care s-a săturat de impostori şi de caraghioase de 21 de ani care aspiră la premiul PULItzer, dar au parte doar de…

D.M.D.

P.S. Ştiu, scriu la comanda PSD. Chiar dacă jumătate din articolele de pe www.ziaruldearges.ro sunt despre lideri şi directori PSD, voi tot asta veţi pricepe, fiindcă de unde nu este, nici Dumnezeu nu cere!

Lasa un raspuns