Când îl va ridica DNA pe Costel Bâlea, primarul din Oarja?

0
858

O întrebare de 1.000 de puncte:
Când îl va ridica DNA pe Costel Bâlea, primarul din Oarja?

Oarja DNA foto 1Ni s-a spus întotdeauna că lupta anticorupţie nu are culoare politică. Că toţi vinovaţii vor plăti, iar primii vizaţi vor fi aceia care au provocat prejudiciile cele mai mari.
Ei bine, în prezent, DNA-Serviciul Teritorial Piteşti anchetează zeci de primari PSD în două aşa-zise dosare, Consultanţa 1 şi Consultanţa 2, în care edilii sunt acuzaţi că au făcut plăţi cuprinse între 1.500 şi 20.000 de RON unei firme de consultanţă pentru elaborarea unor strategii de dezvoltare a localităţilor.
N-a contat că strategiile de dezvoltare sunt practic obligatorii, n-a contat că în baza lor anumite primării au atras finanţări de zeci, ba chiar sute de miliarde de lei vechi. La puşcărie!, au tunat cei de la DNA, care au pus sechestre asiguratorii şi pe bunuri şi conturi aparţinând primarilor în cauză. În fine, asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei lor se va pronunţa instanţa de judecată.
În ceea ce ne priveşte, vom semnala doar o vădită inegalitate de tratament. Primarul Costel Bâlea, pe vremea când era la PDL, a fost acuzat de mai mulţi oameni de afaceri, participanţi la una dintre licitaţiile organizate la Oarja, că au fost descalificaţi în mod abuziv, pentru ca lucrarea respectivă, o asfaltare de aproape 10 kilometri, în valoare de aproximativ 80 de miliarde lei, să-i fie oferită celui cu preţul cel mai mare, clasat abia pe locul al V-lea. Este vorba despre afaceristul George Dumitrescu, patronul SC Amfora Plus Trading, susţinut puternic la acea vreme de infractorul încă necondamnat Florin Frătică, primarul comunei Bradu şi şeful politic al lui Costel Bâlea.
Ca o ironie a sorţii, cel care a ieşit vătămat grav la buzunare în urma manevrei primarului de la Oarja este actualul deputat PSD Cătălin Rădulescu, la acea vreme patron al companiei Concordia Con Strade, care se clasase pe poziţia întâi la licitaţie!
În legătură cu această faptă, primarul Costel Bâlea a fost chemat acum aproape doi ani la DNA. După care… nimic! Vi se pare corect? Echitabil? De bun-simţ? DNA nu ne-a anunţat că i-a pus ăstuia sechestru pe toate bunurile, nici că se pregăteşte să înainteze dosarul lui penal în instanţă. O fi asta egalitate de tratament? Nouă nu ni se pare!
Oricât de plini de bunăvoinţă am fi faţă de vajnicii luptători anticorupţie, 15 milioane prejudiciu (cât li se impută unora dintre primarii anchetaţi în dosarele Consultanţa 1 şi 2 şi pentru care au fost chemaţi la DNA de nenumărate ori!) sunt bani de seminţe faţă de 80 de MILIARDE. Nu vi se pare?Oarja DNA foto 2
Aşadar? Când îl va ridica DNA pe primarul de la Oarja? Sau măcar când i se va pune dracului sechestru pe avere?
Când vom afla răspunsurile vă vom informa şi pe dumneavoastră, cei care ne citiţi pe noi, ca să aflaţi cât au furat ei! Vom reveni!
D.M.D.

Lasa un raspuns