Câmpulung, invadat de refugiați?

0
373

rafugiatiDe câteva săptămâni încoace problematica refugiaților se află pe buzele tuturor. Dezbateri, păreri pro și contra, argumente și contraargumente. Unii ne simțim altruiști și cu brațele deschise îi așteptăm, altora ni s-a trezit brusc sentimentul de patriotism în vene și ne vedem amenințate țara și poporul de refugiații ce se presupune că vor veni să ne cotropească. Să ajungă ei chiar și până la Câmpulung, însă?

Cu toate eforturile și impedimentele puse de autoritățile locale, se pare că la Câmpulung va fi înființat un centru pentru adăpostirea refugiaților. Adăpostul va funcționa în aceeași clădire în care odinioară exista Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi, clădire care va trece acum în custodia Înaltului Comisariat pentru Refugiați al Națiunilor Unite (UNHCR). Această problematică va face subiectul unor dezbateri în ședințele de Guvern, unde urmează a fi adoptată o întreagă serie de ordonanțe de urgență privindu-i pe refugiați și posibilitatea ca ei să ajungă și în România.

Au început deja să fie executate lucrări în Câmpulung, la vechiul centru al jandarmilor în devenire. Se presupune că locația va putea găzdui un număr de 200 de refugiați, în regim semideschis. Ce înseamnă asta? Că refugiații se vor putea plimba prin oraș liberi în intervalul orar 06:00-22:00. Refugiații vor beneficia atât de cazare, cât și de spații unde să își poată găti și depozita alimentele. Li se vor asigura paza și protecția de către autoritățile locale. Se pare însă că hrană gratis nu vor primi.

Alte două locații în care refugiații ar putea fi cazați cu căminele de la Liceul Auto-Tehnologic și Colegiul Tehnic. Dacă va fi ori nu Câmpulung invadat de refugiați, vom trăi și vom vedea!

  Redactor: Luca Mateescu

Lasa un raspuns