Cai chinuiti la targul saptamanal din Pitesti!

0
1181

     cai_targul_saptamanal_din_pitesti  Romanul s-a nascut haiduc. Si cum haiducului ii sta bine pe cal, un animal frumos si bine ingrijit e semn de barbatie si vitejie, e o dovada ca omu’i gospodar si harnic. La targul saptamanal din Pitesti, insa, numai asta nu se poate observa!

Targul saptamanal din Pitesti. O traditie a argesenilor, care vin in fiecare weekend, cu mic, cu mare, sa mai vanda o masina sau un animal, sa cerceteze cam cu cat mai merge piata si cat de profitabile ar fi afacerile pentru ei ori doar sa mai iasa din casa si sa socializeze. Si cum vanzarile fara un mic spectacol nu sunt atat de atractive, imediat se gasesc cativa actori, gata sa incropeasca un show ad-hoc, spre deliciul spectatorilor care raman cu gurile cascate la cele se intampla sub ochii lor.

cai_bicuiti_pitestiIn filmuletul pe care vi-l vom prezenta protagonisti sunt cativa “barbati” care nu isi pot masura barbatia altfel decat prin supunerea cailor proprietate personala la chinuri greu de imaginat. Adusi la targul saptamanal din Pitesti pentru a fi vanduti, caii trebuie sa si arate de ce sunt in stare, nu? Pai cum s-ar putea obtine un pret considerabil pentru un animal fara o demonstratie live a capacitatilor si abilitatilor lui?! Spre placerea vizuala a oamenilor care se perinda prin targ si pentru a satisface nevoile barbare de violenta si agresivitate de care se pare ca poporul roman inca nu s-a vindecat, caii sunt legati de stalpi de beton si biciuti, sunt pusi sa traga in gol ori legati de cozi si pusi sa concureze Dumnezeu stie pentru ce!

La tot acest spectacol, argesenii asista cu placere, fara urma de indignare si fara sa para revoltati sau ingroziti de chinurile prin care trebuie sa treaca niste animale pentru a-i impresiona pe ei. Agentii de Politie care patruleaza prin targul saptamanal din Pitesti, destui la numar si ei, par sa fi isi fi pierdut temporar auzul si vazul, caci nici macar unul nu sesizeaza cele intamplate, daramite sa ne mai asteptam sa le aplice vreo sanctiune celor implicati… Caci pana la urma, cruzimea fata de animale se pedepseste potrivit legii, oricat omitem noi sa ne amintim acest lucru!

Trist popor mai suntem! Instincte animalice si placeri sangeroase, cam asta ne caracterizeaza din pacate, caci rareori indraznim sa luam atitudine in fata nedreptatilor, cruzimii si lipsei de omenie…

Asadar, ia si priveste, drag popor roman! Si trezeste-te!

https://www.youtube.com/watch?v=HLIBHwdviqo

Redactor: Eva Ionescu

Lasa un raspuns