Ca piteştean, n-am nevoie de un primar pentru care să garanteze Adrian Miuțescu (caraghiosul cu miliardul de euro promis argeşenilor dacă-l aleg preşedinte la CJ Argeş!) şi Narcis Sofianu (fratele magnatului Nicolae Sofianu, partenerul lui Tudor Pendiuc în deja celebra afacere a ţevilor de 110 miliarde lei vândute termoficării piteştene!)!

0
250

De câteva luni bune, o voce se aude din ce în ce mai sonor pe scena publică argeşeană. Doctorul Tiberiu Irimia, proprietarul unei clinici de renume, a început o polemică din ce în ce mai vehementă cu administraţia publică locală piteşteană, polemică ce a devenit aproape un scandal public.

După zeci de ani în care practic n-a existat în spaţiul public, cu excepţia unor poveşti mai mult sau mai puţin romantice, Tiberiu Irimia a devenit brusc un activist civic cum n-a mai avut Piteştiul. Cel mai activist civic, cum ar spune un diasporez care a uitat, ca Răducioiu, româna pe aeroport!

Personal, n-am crezut şi n-o să cred niciodată în astfel de transformări. Adică oameni superbogaţi, pe care i-a cam durut mai toată viaţa sub buric de tot şi de toate, care nu s-au (pre)ocupat niciodată decât de interesul lor, sunt loviţi brusc de o empatie devastatoare faţă de comunitate şi semenii lor care trăiesc cu mai puţin de 500 de euro pe lună!

Misterul a fost elucidat acum puţină vreme. Activismul civic al doctorului Irimia a fost generat de dorinţa lui de a deveni primarul Piteştiului. Din partea PNL-PDL, partid odios care a tăiat nu de mult salariile şi pensiile românilor, care a închis spitale, a crescut TVA la 24% şi a transformat România într-un Gulag în care securiştii încheiau protocoale ilegale cu toate instituţiile statului.

Nu ştiu ce fel de persoană este doctorul Tiberiu Irimia, aşa că nu voi aborda ÎNCĂ subiectul din această perspectivă, deşi face declaraţii de absolvent de liceu CFR la fără frecvenţă, gen: „Vreau ca să ne creştem copiii în acest oraş şi ei să rămână aici. Cred că nici 10% dintre tinerii care fac facultatea în alt oraş nu se întorc în Piteşti. Oraşul nu a dus lipsă de bani pentru dezvoltare, dar fondurile trebuie folosite cu viziune”.

Ştiu însă cine-l susţine şi cine-l recomandă piteştenilor: liderul PNL Argeş, Adrian Miuțescu, şi consilierul municipal PNL Narcis Sofianu. Iar pe-ăştia doi, loseri de profesie ai clasei politice argeşene, ejaculaţi cu forţă de electorat ori de câte ori au vrut să ajungă fie deputat (Miuțescu), fie primar al Piteștiului (Sofianu), îi cunosc şi ştiu ce le poate pielea.

Un vechi proverb românesc sună aşa: „Spune-mi cu cine te însoţeşti ca să-ţi spun cine eşti!”. Ori, parteneriatul politic al doctorului Tiberiu Irimia cu alde Miuțescu şi Sofianu pute. Candeşte, se spunea pe vremuri în familia d-lui preşedinte Miuțescu Adrian!

Cu toată dragostea, nu! Ca piteştean get-beget, n-am nevoie de un primar pentru care să garanteze Adrian Miuțescu (omul cu miliardul de euro promis argeşenilor dacă-l aleg preşedinte la CJ Argeş!) şi Narcis Sofianu (fratele magnatului Nicolae Sofianu, partenerul lui Tudor Pendiuc în deja celebra afacere a ţevilor de 110 miliarde lei vândute termoficării piteştene!)!

Ca persoană cu o memorie funcţională, nu pot să aştept dezvoltare locală de la o persoană care candidează din partea partidului care a falimentat România şi a sărăcit milioane de familii tăind salarii şi pensii, în timp ce Elena Udrea, Vasile Blaga, Adriean Videanu şi restul puşcăriabililor furau miliarde de euro!

Deci, am intrat în campanie. Şi noi, şi liberalul de conjunctură Tiberiu Irimia, doctorul pentru care garantează nulităţile politice Miuțescu şi Sofianu!

D.M.D.

Lasa un raspuns