Boşii de la Direcţia Silvică Argeş bagă mii de metri cubi de fag în fabrica de la Domneşti în plină perioadă de prohibiţie, invocând aşa-zise lucrări de igienizare care nu există!

0
413

Unul dintre cele mai importante puncte de sprijin financiar al celor de la Direcţia Silvică Argeş este deja celebra fabrică de cherestea de la Domneşti. Aici se derulează afaceri care sfidează de-a dreptul nu doar legislaţia, dar şi bunul-simţ!

Concret, această fabrică nu participă aşa cum ar fi normal la licitaţie pentru masa lemnoasă, concurând cu firmele private, ci beneficiază de o relaţie de-a dreptul perversă cu conducerea Direcţiei Silvice. De fapt, cu toţi cei care, de-a lungul timpului, au fost ştabii instituţiei.

Ca să vă dau numai un exemplu astăzi, în fiecare vară la Fabrica de la Domneşti se prelucrează peste 3.000 de metri cubi de lemn de fag. Cantitatea provine de la DS Argeş, care o asigură sub pretextul că este lemn provenit din lucrările de igienizare efectuate în pădurile argeşene. Se invocă acest motiv pentru că, în perioada 15 mai-15 septembrie, este restricţie la tăierile de fag, cu excepţia tăierilor de igienizare pomenite, tăieri care vizează îndepărtarea arboretului depreciat şi cu defecte!

Problema pe care toţi factorii abilitaţi, şi în special Garda Forestieră Ploieşti, o ignoră este faptul că din lucrările de igienizare rezultă în proporţie de peste 80% lemn de foc, şi nu lemn de gater, cum este cel care intră pe porţile fabricii de la Domneşti!

Aşa ceva este posibil deoarece se fac APV-uri (acte de punere în valoare) fictive, avizate de persoane din cadrul biroului de la Piteşti al Gărzii Forestiere care, de corupte sau de idioate ce sunt, nu fac verificarea marcărilor în teren aşa cum spune legea. În mod normal, este foarte simplu să fie identificaţi inspectorii care nu-şi fac datoria pentru că, spre deosebire de cei corecţi, numele lor poate fi găsit extrem de des pe APV-uri!

Vara asta nu se va mai întâmpla acest lucru deoarece vor fi depuse sesizări penale care vor determina controale şi verificări ale lemnului intrat în fabrica de la Domneşti şi ale tuturor celor de la Garda Forestieră care nu-şi fac datoria!

Domnu’ director Chiriloiu, aşa, ca să nu dormiţi totuşi prea liniştit, credem că vă daţi seama că nu vă prinde 2020 în funcţie, nu? Şi după ce plecaţi, în sfârşit, vă daţi seama că toţi cei care acum tac de frică, dar notează atent totul, vor vorbi cu toate autorităţile?! Vă promit că vom fi acolo să vă întrebăm suav dacă sunteţi vinovat, dacă vă e frică de puşcărie şi alte întrebări standard care se pun în faţă la DNA!

D.M.D.

P.S. Cu toată dragostea, să te bucuri la trei lei de la don Armando şi să publici aşa-zisele realizări ale Direcţiei Silvice Argeş pe anul 2018 înseamnă să micţionezi cu jet pe orice urmă de reputaţie de jurnalist pe care ai fi avut-o vreodată. Mă bucur că prietenii mei din presa argeşeană preferă să-i ofere plăcuţe suedeze grăsuţului din Trivale şi nu se compromit poPULArizându-i aberaţiile!

Lasa un raspuns