Bogdan Ivan, patronul epiteşti.ro, pe când i se sculase orgoliul: „Nea Emile, ştii că discuţi cu viitorul prefect de Argeş?”

1
306

Bogdan Ivan este un omuleţ de afaceri piteştean. De fapt, este exemplul tipic al băieţaşului de bani gata pe care un tată dibaci şi cu talent la negustorie l-a scos din mediocritatea la care era condamnat şi l-a ridicat în plan social la un nivel la care nimic nu-l îndreptăţea să aspire.

Acum nişte ani, când Mircea Andrei făcea de râs PDL în Argeş şi îl conducea spre o megaînfrângere în alegeri, s-a pus problema ca Bogdan Ivan să ajungă prefect. Era un moment în care senatorul Andrei avea nevoie de cineva care să semneze multe hârtii importante, iar Gogu Davidescu se dovedea prea deştept ca să pună botul la ticăloşiile celui poreclit de Florin Frătică, în slugărnicia lui vomitivă, „Stăpânul”! Aşa că s-a gândit la Bogdan Ivan.

La o săptămână după ce nominalizarea internă a devenit publică, şefimea PDL, în frunte cu acelaşi Mircea Andrei, s-a reunit pentru un chef de socializare la restaurantul Hotelului Victoria. Printre participanţi, micuţul buflei Bogdan Ivan care, cu orgoliul inflamat, arunca în stânga şi-n dreapta priviri triumfătoare, aidoma celor afişate de Napoleon după Austerlitz!

În timp ce pedeliştii beau ca porcii, cum le era obiceiul, gazda, afaceristul Emil Enescu, l-a abordat pe Bogdan Ivan cu al cărui tată era amic încă de pe vremea lui Ceauşescu: „Băi Bogdane, ce cauţi tu, mă, cu bandiţii ăştia? Ăştia nu sunt oameni serioşi, nu merită să te bagi cu ei”. Omul îi dădea o povaţă bună, credea că vorbeşte cu băiatul unui vechi prieten… Ce deziluzie! Bodgan Ivan l-a privit lung şi sever, după care i-a atras atenţia cu o voce de gheaţă: „Nea Emile, vezi că nu-mi place tonul cu care vorbeşti. Ştii că discuţi cu viitorul prefect de Argeş?”. Uluit, Enescu l-a trimis la origini cu un mormăit surd, după care l-a lăsat pe diliu să-şi trăiască visurile de mărire.

Evident, până şi un scelerat ca Mircea Andrei şi-a dat seama că Bogdan Ivan nu poate fi prefect, pentru că… de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere. Aşa că l-a fentat scurt şi l-a promovat pe Cristian Berevoianu la Prefectură, iar lui Ivan i-a dat… mure.

Actualmente, „prefectul” Bogdan Ivan este preşedintele PRO România, Filiala Argeş, pe considerentul că este finul lui Daniel Constantin, securistul penibil care a vrut să rupă ALDE şi care şi-a băgat în puşcărie binefăcătorul, pe Dan Voiculescu!

Asta ca să ştim cu toţii cu ce caricatură politică avem de-a face! Şi să-i dăm mure în 2020 când ne va cere votul!

D.M.D.

1 Comentariu

Lasa un raspuns