Boala care ucide adulții afectează acum și copiii!

0
383

boala-care-ucide1Au trecut deja 40 de ani de când a fost descoperită și diagnosticată această boală care ucide. Diabetul de tip 2, căci despre el discutăm, a început deja să afecteze și copiii.

Este cazul unei fetițe americane de origine hispanică ce cântărea la doar 3 ani 35 de kilograme. Dublu față de un copil normal având vârsta ei. Regimul ei alimentar era unul extrem de nesănătos, după cum a constatat medicul pedriatru Michael Yafi, care i-a și pus cruntul diagnostic.

Specializat în endocrinologie la Universitatea Texas din Houston, medicul Yafi a prezentat cazul fetiței în urmă cu câteva zile în cadrul reuniunii anuale a Asociației europene pentru studierea diabetului, de la Stockholm. Despre diabetul de tip 2 se cunoaște că reprezintă majoritatea covârșitoare a cazurilor de diabet (90%) și constă într-o creștere alarmantă a nivelului de zahăr din sânge. Această boală care ucide aduce cu ea și obezitate, stilul de viață al pacientului fiind considerat principalul factor de risc. De asemenea, există și o altă formă de diabet, diabetul de tip 1 sau insulino-dependent, care poate apărea în mod subit și neașteptat atât la tineri, cât și la persoanele adulte.

Imediat după ce diagnosticul a fost pus, fetița a fost tratată cu un medicament antidiabetic, Metformin, și i s-a impus un nou regim alimentar, mai drastic dar sănătos. După 6 luni de la diagnosticare, fetița a pierdut în greutate într-un mod considerabil, iar nivelul de zahăr din sânge a ajuns la cote normale. Medicul Michael Yafi spune că diabetul de tip 2 descoperit din timp la copii poate fi reversibil, atunci când sunt aplicate tratamentele corespunzătoare și când este adoptat un stil de viață și un regim alimentar sănătos.

Atunci când nu este tratat, diabetul poate provoca numeroase probleme de sănătate, de la afecțiuni cardiovasculare, neurologice, oculare, renale, și până la deces. Fetița de 3 ani este considerată a fi una dintre cele mai tinere paciente diagnosticate cu această boală care ucide: diabetul de tip 2.

Redactor: Tudor Andrei

Lasa un raspuns