Bestia din Caracal are profesor la Direcţia Silvică Argeş: Sever Pahonțu a fost torturat psihic până s-a îmbolnăvit de hepatită, hipertensiune, diabet şi cancer, iar Florin Urluiescu a fost sechestrat în ţarcul animalelor, fără apă şi fără alimente

0
358

Gheorghe Dincă, monstrul din Caracal, a omorât cel puţin două persoane, beneficiind de pasivitatea oligofrenă a procurorilor şi a poliţiştilor. Organele statului au dovedit nu doar că nu cunosc legea, fiind de o incompetenţă incalificabilă, ci şi o lipsă de empatie vecină cu sociopatia!

Cu toate acestea, idioţii statului de la Caracal au o umbră de scuză, nu-l cunoşteau pe criminal! La Piteşti însă, victimele şi-au strigat disperarea la toate uşile, inclusiv la cea a Guvernului, numai că nimeni nu le-a luat în seamă. Absolut nimeni!

Justiţia le-a dat, de fiecare dată, dreptate. Degeaba însă, au murit cu dreptatea în mână! Sau se pregătesc să moară, îmbolnăviţi incurabil de abuzurile fizice şi tortura psihică la care au fost supuşi timp de ani de zile!

Iată cum îşi striga durerea, disperarea, de pe patul de moarte, inginerul silvic Sever Pahonțu, între timp decedat, într-un memoriu trimis prefectului de Argeş:

Pe inginerul Chiriloiu Armand îl cunoşteam deoarece, în anul 2008, acesta m-a contactat personal pentru ca, prin intermediul soţiei mele, preşedinta Judecătoriei Curtea de Argeş la acea dată, să intervin într-un dosar penal (nr.  614/216/2007 al Judecătoriei Curtea de Argeş) pentru ca soţia sa, inculpată în acel dosar, să fie achitată. Speţa se referea la retrocedări abuzive a 10 ha de teren forestier în zona Piscu Negru de pe Transfăgărăşan care ajunseseră în proprietatea familiei Chiriloiu.

Evident că nu am dat curs solicitării domnului Chiriloiu, motiv pentru care acesta m-a ameninţat că <<va avea grijă de mine>>. Chiriloiu Alina a fost condamnată de instanţa de fond şi de către instanţa de apel la pedeapsa închisorii pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, însă, la Curtea de Apel, în recurs, a fost achitată. După achitare, domnul Armand Chiriloiu m-a contactat din nou şi mi-a spus: <<Ai văzut, mă, că se poate, lasă că mă ocup eu de tine>>. Ca urmare, din mai 2012, atât domnul Chiriloiu Armand, cât şi domnul Șerbănoiu Daniel, noul şef al Ocolului Silvic Vidraru, au început o campanie sistematică de denigrare şi de hărţuire a mea, cu scopul concret de a mă îndepărta definitiv din sistemul silvic.

Astfel, cu toate că am gradul profesional de inginer consilier silvic, de când domnul Șerbănoiu Daniel a venit la conducerea ocolului, în fiecare an am primit calificative de satisfăcător sau nesatisfăcător, fără ca acestea să-mi fie aduse la cunoştinţă în termenul şi modalitatea prevăzute de regulament. Abuzurile au continuat, şeful de ocol făcându-mi nenumărate referate, iar directorul Direcţiei Silvice chemându-mă cam o dată la trei luni la comisia de disciplină a Direcţiei Silvice Argeş. (…)

Începând cu anul 2012 mi s-au aplicat numeroase sancţiuni disciplinare tocmai pentru că în contractul colectiv de muncă există prevederea conform căreia salariatului care are trei sancţiuni disciplinare definitive i se desface contractul de muncă. Am contestat toate aceste sancţiuni în instanţă şi am câştigat definitiv, conform hotărârilor pe care le anexez prezentului memoriu.

De asemenea, directorul Direcţiei Silvice, Armand Chiriloiu, a formulat împotriva mea 5 plângeri penale şi ca urmare a acestora mi-a suspendat contractul de muncă începând cu data de 14 octombrie 2014. Evident că am contestat şi această măsură abuzivă, am câştigat definitiv în instanţă şi, în baza hotărârii judecătoreşti, am fost reintegrat în funcţie începând cu data de 01.07.2015. Văzând că nu au reuşit să mă îndepărteze din sistem, directorul Direcţiei Silvice Argeş împreună cu şeful Ocolului Silvic Vidraru au continuat să manifeste un comportament abuziv, să mă hărţuiască şi să mă umilească la locul de muncă. Astfel, sunt trimis la marcări cu motocarul având asupra mea ciocanul de marcat, în condiţiile în care autoturismele stau în curtea ocolului, mi se eliberează delegaţie de marcare pentru o anumită perioadă, iar dacă într-una din zile nu merg la marcări pentru că plouă, dar sunt la birou în acea zi şi termin marcările în perioada înscrisă în delegaţie, mi se cere notă explicativă prin care să justific de ce nu m-am deplasat în acea zi în teren.

Din anul 2012 nu am primit calculator în dotare pentru întocmirea situaţiilor cerute de fişa postului, colegilor fiindu-le interzis să-mi permită accesul la calculatoarele lor.

În luna octombrie 2015 am fost mutat forţat cu biroul în camera/magazia îngrijitoarei de ocol, unde încălzirea nu funcţionează corespunzător şi unde sunt depozitate materialele de curăţenie.

Pe fondul stresului, starea de sănătate mi s-a deteriorat, iar în lunile ianuarie şi februarie 2016 am fost internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti pentru afecţiuni ale ficatului, hipertensiune arterială şi diabet. (…)

În timp ce mă aflam în concediu medical, respectiv în ianuarie 2016, am aflat că am fost evaluat cu calificativul nesatisfăcător şi pentru anul 2015.

Continuând acţiunea concertată de îndepărtare a mea din sistemul silvic, conducerea Direcţiei Silvice Argeş, pe baza referatului şefului Ocolului Silvic Vidraru, mi-a adus la cunoştinţă că, începând cu data de 18 iulie 2017, îmi vor înceta raporturile de muncă din cauza desfiinţării postului pe care îl ocup. Odată cu această înştiinţare, într-o bătaie de joc totală, mi-a fost făcută cunoscută lista posturilor vacante la data de 01.06.2016, având de ales între şofer, muncitor şi fasonator manual”.

Umilit, călcat în picioare, concediat, reclamat penal non-stop, sancţionat disciplinar, ameninţat, inginerul Sever Pahonțu s-a îmbolnăvit de cancer. Şi, după doi ani îngrozitori, a trecut în nefiinţă!

Inginerul silvic Florin Urluiescu a fost pus să facă munci pentru necalificaţi, fiind sechestrat în ţarcul animalelor fără apă şi fără mâncare

O altă victimă a lui Armand Chiriloiu este inginerul silvic Florin Urluiescu, la rândul său foarte grav bolnav din cauza abuzurilor inimaginabile la care a fost supus. Şi el şi-a indicat „călăul” într-un memoriu depus la Prefectura Argeş:

Am fost mutat la Complexul de vânătoare Mozacu, <<cu dedicaţie>>, pentru a-mi crea probleme de serviciu şi personale. (…)

În toată această perioadă, în calitate de inginer silvic (personal TESA), primeam ordin de serviciu prin care efectuam muncă în acord destinată muncitorilor necalificaţi. De exemplu, efectuam frunzare, curăţam punctele de hrănire, reparam standuri de vânătoare, reparam garduri, alimentam puncte de hrănire a vânatului. Programul meu începea cu ora 8, când pădurarul îmi descuia poarta, după care o încuia şi revenea la ora 16.30 să mi-o descuie pentru a putea ieşi din ţarc. În ţarc nu se afla apă potabilă şi, din cauza temperaturilor foarte ridicate din acea perioadă, apa pe care o luam cu mine ca s-o beau, după circa 3-4 ore, nu mai putea fi consumată, încălzindu-se excesiv.

De asemenea, mi s-a oferit un loc de cazare într-un canton silvic situat în mijlocul pădurii, aflat la 12 km faţă de Complexul de vânătoare Mozacu. Nu avea curent electric pentru a funcţiona un frigider unde să-mi pot păstra alimente pentru o săptămână, cât stăteam la serviciu. Iar pe ruta canton-complex nu exista niciun mijloc de transport în comun pentru a mă putea deplasa, fiind nevoit să fac acest drum pe jos. (…) Aşa după cum reiese din faptele arătate mai sus, consider că, în perioada delegării, respectiv a detaşării pe ordinele date de directorul DS Argeş, ing. Chiriloiu Armand, am fost izolat fizic şi psihic”.

Nu poţi comenta aceste lucruri. Pentru că îţi vine să…!!!

PSD Argeş nu va avea nicio şansă în alegerile de anul viitor dacă va continua să-l protejeze pe Armand Chiriloiu, un individ desprins parcă din tenebrele Evului Mediu. Pentru că adevărul a ieşit la iveală, iar argeşenii nu mai vor astfel de brute în viaţa publică a judeţului!

Vom reveni!

D.M.D.

Lasa un raspuns