Berevoiesti, comuna unde oamenii traiesc ca acum 50 de ani

0
923

De cativa ani, o parte din comunitatea rroma din Berevoiesti traieste in conditii de mult apuse in tarile civilizate, din care si Romania face parte

berevoiesti rromiAutoritatile locale nu reusesc sa rezolve o problema veche, de pe vremea raposatului presedinte, si anume energia electrica. Curentul electric  este cu intermitente, mai ales in orele de varf, mai exact, cand este, cand nu este. Scaderea tensiunii si fluctuatiile afecteaza  aproximativ 300 de familii  de rromi (adica jumatate din comunitatea rroma din Berevoiesti) care platesc acest serviciu si nu pot beneficia de el conform contractului, ba din contra, sansele sa li se arda alte electronice si electrocasnice din case sunt foarte mari.

Liderul Partidei Romilor din Berevoiesti, Mielu Gheorghe, spune ca a instiintat conducerea CEZ de situatia nefavorabila si ca vor face modificari la reteaua de energie electrica pentru a rezolva aceste probleme. Reprezentantii CEZ sustin insa ca problemele cu furnizarea energiei electrice sunt din cauza faptului ca numarul familiilor rrome s-a inmultit foarte repede in ultimii ani. Avand in vedere ca aceste familii platesc facturle de curent, ar trebuie sa beneficieze de acest serviciu la fel ca si ceilalti locuitori ai comunei Berevoiesti.