Bebe Ivan – un miliţian care şi-a păstrat apucăturile păcătoase şi la primărie!

0
312

Există în judeţul ăsta un primar care ne ia pe toţi de proşti. Paradoxal, o face cu talent, pentru că a fost miliţian la „Înmatriculări” pe vremea când asta chiar însemna ceva!

Bebe Ivan, primarul de la Băbana, este un politician abil. Într-atât de abil încât şi-a bătut joc, în ultimii 15 ani, de toată elita politică a Argeşului. De la stânga la dreapta şi apoi de la dreapta la stânga, fără excepţie.

Până-i rezolvi o problemă primarului Bebe Ivan, zice că ţi-e frate. A doua zi după ce nu mai are nevoie de tine, zici că i-ai dat foc la casă, aşa de urât şi profund incorect te tratează.

Am citit pe contul lui de facebook că nu ştiu cine i-a asfaltat necorespunzător un drum. Şi dă-i cu ironie şi obrăznicie de şcoală de subofiţeri… Faptul că lucrarea i-a fost făcută la sfert de preţ, după o întreagă jelanie, omul nu mai spune. De asemenea, nu spune că de fapt, pe vreo 7 metri liniari, a avut loc o surpare de drum, o alunecare, cu care constructorul nu avea nicio legătură. Că i-a dus tone de asfalt cu care i-a rezolvat problema pe cât s-a putut, nici asta nu zice, că n-ar putea să pară şmecher în ochii celor câteva sute de votanţi care-l aleg o dată la patru ani de ceva vreme.

Cum oare se face că primarul Bebe Ivan are o problemă cu toate firmele care lucrează la Băbana, cumva la insistenţele lui? Aşa s-a întâmplat de curând şi cu Florimar Construct, şi cu compania lui Florin Păcioianu, şi cu mulţi alţii. Problemele apar întotdeauna DUPĂ ce lucrarea este finalizată, niciodată pe parcursul executării lucrării. Aproape întotdeauna, când trebuie să plătească, Bebe Ivan constată subit că persoanele la care făcea anticameră cu săptămânile n-au lucrat bine şi deci refuză să achite facturile. Nu-i fac proces de intenţie, că s-ar putea să cred că aşteaptă… un semn!

Dacă mă străduiesc un pic, pot să explic şi de ce multe lucrări sunt făcute la Băbana într-o dubioasă regie proprie. Dar asta nu e treaba mea, e până la urmă problema locuitorilor comunei care par să se prindă mai greu cum stau lucrurile…

Ce pot eu să afirm despre Bebe Ivan, clar şi răspicat, este că ocupă un loc pe podium în topul traseiştilor politici argeşeni. A ajuns primar pe listele şi cu susţinerea PRM, după care a părăsit partidul cu câteva luni înainte de alegeri, contribuind decisiv la faptul că PRM n-a intrat, pentru câteva sute de voturi, în Consiliul Judeţean Argeş, în anul 2008. A intrat în PNL, care se afla la putere, obţinând fonduri importante pentru Băbana, după care, peste câţiva ani, a intrat în PSD, unde a beneficiat, din nou, de bani mulţi de la buget! Când treci de la un partid naţionalist ca PRM la unul de dreapta ca PNL, după care ajungi la stânga, în PSD, atunci nu putem vorbi de doctrine, ci doar de traseism deşănţat!

Spune-mi cu cine te însoţeşti, Bebe, ca să-ţi spun cine eşti. Iar pe vremuri erai amic cu Mihai Ghezea, care te-a pus în situaţii de-a dreptul neplăcute. O tovărăşie de tot rahatul, trebuie să recunoşti! Ştiu ştiu, a fost o înscenare povestea cu fata aia. Omul rău, păcătosul ăla, ţi-a vârât-o în cameră şi apoi în pat cu forţa ca să te fotografieze într-o ipostază de bunic degenerat! Sigur, şi marmota învelea ciocolata în staniol!

Tu eşti om serios, primar serios şi, spre exemplu, dacă acum te-ar ruga cineva pentru un loc de muncă, n-ai putea în veci să-i spui că nu se rezolvă, numai să fie şi ea fată de înţeles, nu-i aşa? Eu nu cred că votanţii tăi din Băbana, spre exemplu, ar putea crede aşa ceva? Nici eu n-am crezut la început… după care m-am sucit! Poate sunt eu prea credul, cine ştie?!

În fine, băi primare, fii om corect că ai îmbătrânit nasol. Nu mai fi îmbârligător, nu mai aburi lumea pe facebook şi respectă în plm dacă vrei să fii respectat!

D.M.D.

Lasa un raspuns