Bani mai mulți! Din nou, bani!

0
378

         pitesti-pod-arges  Planuri noi, investiții mari. La asta ar trebui să ne așteptăm până la finele anului 2020. Primăria Municipiului Pitești dorește să obțină mai mulți bani din fonduri europene, așa că și-a stabilit un plan de atac și o serie de țeluri pe termen determinat.

Lista de investiții întocmită de oficiali include o mulțime de obiective care ar putea fi atinse doar dacă Uniunea Europeană ne-ar acorda cu generozitate impresionanta sumă de 200 milioane euro. Într-adevăr, bani mai mulți comparativ cu cei obținuți în trecutul recent, căci în exercițiul financiar european 2007-2013 fondurile oferite s-au ridicat undeva la 40 milioane de euro. Printre obiectivele despre care s-a discutat deja se numără și construirea unei săli polivalente în Pitești, a unui pod care să traverseze râul Argeș, a unui parc industrial lângă Arpechim, a unor pasaje rutiere și a unor parcări subterane și supraterane.

Se pare că autoritățile municipiului se grăbesc să obțină cât mai multe fonduri europene, întrucât se vehiculează că după 2020 Uniunea Europeană nu ne va mai acorda niciun fel de ajutor financiar. Asta e cam trist, având în vedere că progresul înregistrat atât de al nostru drag județ, cât și pe întregul teritoriu al României (progres uneori chiar insesizabil, ce-i drept…) s-a datorat în mare parte integrării noastre în UE și susținerii pe care am primit-o din partea acesteia. Chiar și viceprimarul Piteștiului, Cornel Ionică, recunoaște că fără bani europeni nu s-ar mai fi realizat nimic notabil în județul Argeș.

Că din 2020 va trebui să ne descurcăm cu propriile resurse, rămâne de văzut cât este de îngrijorător. Sperăm însă că planurile mărețe și obiectivele stabilite de Primăria Pitești se vor concretiza cu bani mai mulți primiți din partea Uniunii Europene. Și că schimbările vor fi unele de esență, care vor aduce îmbunătățiri reale traiului locuitorilor municipiului și înfățișării fizice a acestuia.

Redactor: Luca Mateescu

Lasa un raspuns