Bacalaureatul – Egalitate de şanse, un examen de maturitate pentru întreaga societate!

0
354

Bacalaureatul – Egalitate de şanse,
un examen de maturitate pentru întreaga societate!

Organizaţia Femeilor Social-Democrate Piteşti, condusă de doamna Tatiana Preduţ, în colaborare cu Departamentul de Educaţie şi Cercetare din cadrul PSD Piteşti, va demara pentru anul şcolar 2015-2016 un proiect de mare anvergură prin care se urmăreşte să li se ofere egalitate de şanse candidaţilor la examenul de bacalaureat 2016. Acest lucru se va realiza prin creşterea accesibilităţii elevilor din anii terminali de liceu la un instrument GRATUIT, foarte valoros din punct de vedere ştiinţific, instrument care să le permită îmbunătăţirea performanţelor obţinute la examenul de bacalaureat.21 aug - PSD bacalaureat Tatiana Predut foto

Acţiunea îşi propune conectarea gratuită a unui număr de 500 de elevi, 50 de cadre didactice şi a 50 de părinţi la o platformă e-learning care conţine lecţii din materiile de examen, predate de profesori de elită din învăţământul românesc, pe teme din bibliografia publicată pentru examenul de bacalaureat. Sunt puse la dispoziţia aplicanţilor testele cu rezolvarea subiectelor, aferente temelor predate, care se pot autoaplica şi corecta astfel încât elevii să se poată autoevalua şi să-şi estimeze nivelul de pregătire atins. Există, de asemenea, o opţiune interactivă de răspunsuri şi întrebări.

Conectarea se va face gratuit, cu cod de acces individualizat.

Această facilitate permite ca elevii să aibă acces la sistemul de meditaţii gratuite, fără restricţii de timp, bani sau locaţie, totul la un nivel ştiinţific în conformitate cu standardele agreate la nivel naţional.

OFSD Piteşti şi Departamentul de Educaţie şi Cercetare al PSD Piteşti îşi propun să sprijine implementarea acestei platforme e-learning prin identificarea cadrelor didactice şi a elevilor interesaţi de această facilitate, organizarea şi asistenţa specifică necesară conectării şi exploatării eficiente a site-ului etc.

M.D.

Lasa un raspuns