Avertisment MAE pentru românii care vor să plece în vacanță – COD ROȘU DE CANICULĂ!

0
124

MAE a emis două avertizări de călătorie pentru românii care intenționează să plece în concediu în Germania și Croația. În ambele țări a fost instituit cod roșu de caniculă. Traficul rutier este aglomerat pe autostrăzile din Zagreb care fac legătura cu litoralul din cauza vârfului sezonului estival, în august.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenționează să tranziteze sau să călătorească în Republica Croația că, din cauza vârfului de sezon estival, în luna august, circulația rutieră pe principalele autostrăzi A1 Zagreb-Split-Dubrovnik și A6 Zagreb-Rijeka, care leagă partea continentală de litoralul Mării Adriatice, precum și pe A3 Bregana–Lipovac, care este ruta predilectă de tranzit între Slovenia și Serbia), este foarte intens, adesea înregistrându-se blocaje și coloane de autovehicule care se pot întinde, în special în zilele de week-end, pe zeci de kilometri”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe remis Mediafax.

Totodată, „Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Federală Germania că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, în perioada 7–9 august 2018, prognozele meteorologice indică o creștere semnificativă a temperaturilor, până la 40 de grade Celsius, izolat fiind posibile ploi puternice şi furtuni”, mai precizează MAE, în comunicat.

Lasa un raspuns