Autostrada Pitesti-Sibiu, inlocuita de doua sosele reparate! Mai multe detalii aici!

0
324

autostrada_pitesti_sibiuDoua sosele ar putea deveni o buna alternativa la autostrada Pitesti-Sibiu. Odata reparate, desigur. Costurile reparatiei s-ar ridica undeva la 150 milioane de euro, adica de 10 ori mai putin decat costurile pentru construirea autostrazii.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) ar putea oferi o solutie convenabila soferilor care in prezent pierd ore bune fiind blocati in trafic in zona Dealul Negru sau pe Valea Oltului, pe DN 7: repararea a aproximativ 60 de kilometri de drum judetean si national intre localitatile Curtea de Arges, judetul Arges, și Caineni, judetul Valcea, la iesirea de pe Valea Oltului spre Sibiu. Ruta este formata din drumul judetean DJ 703H aflat pe teritoriul judetului Arges care se continua cu DN 7D pe raza judetului Valcea, pana la intersectia cu DN7 in zona localitatii Caineni, la 20 de kilometri de Sibiu.

Repararea soselelor ar costa 150 de milioane de euro. Spre deosebire de actuala ruta care porneste de la Pitesti catre Ramnicu Valcea si apoi urca spre nord pe Valea Oltului, ruta DJ 703H-DN 7D traverseaza direct zona de deal si munte intre Curtea de Arges si Caineni si are avantajul de a scurta distanta cu cateva zeci de kilometri. Banii necesari ar putea proveni din imprumuturi ale Bancii Europene de Investitii.

DN 7D, Caineni – Persani (la granita cu judetul Arges) a fost preluat in administrare de catre CNADNR inca din 2003 insa de la inceput s-a aflat intr-o stare foarte rea. Din cei 31 de kilometri, doar sase sunt asfaltati. In 2008 a fost incadrat in categoria drumurilor nationale si tronsonul de 29,8 km din DJ 703H, aflat in traversarea judetului Arges.

Printre avantajele realizarii unui astfel de proiect de numara faptul ca ar fi o solutie la cererea uzinei Dacia Renault care si-ar putea livra marfa mult mai repede, soferii ar evita zona Dealul Negru si o buna parte din Valea Oltului si, nu in ultimul rand, ar fi asigurata o ruta de transport pentru materialele ce vor fi folosite la realizarea autostrazii. In plus, reparatia ar dura mult mai putin decat construirea autostrazii Pitesti-Sibiu, preconizata a fi finalizata de-abia in 2021.

(Sursa: www.digi24.ro)

Lasa un raspuns