Autostrada Pitești-Sibiu, finalizată abia în 2021! Să ne mai mirăm oare?

0
220

autostrada_a1_pitesti_sibiuAutostrada A1 Piteşti-Sibiu, cel mai aşteptat proiect de infrastructură la nivel naţional, ar putea fi gata la finalul anului 2021, în contextul în care, luna trecută, ultimul termen dat de compania de drumuri era anul 2020, relatează Ziarul Financiar.

Sibiu-Piteşti este una dintre cele mai aşteptate autostrăzi din România, inclusiv de către cea mai mare companie din România, Dacia, care este şi cel mai mare exportator la nivel naţional. S-a discutat chiar de închiderea uzinei în cazul neînceperii construcției acestei autostrăzi. În acest sens  s-au organizat și  multe mitinguri.

Potrivit ministrului Transporturilor, Dan Costescu, pe autostrada Lugoj-Deva se lucrează pe toate cele trei loturi rămase deschise. Proiectul de lege care cuprinde transpunerea Master Planului General de Transport al României este aproape finalizat. În luna martie acesta ar putea fi transmis Parlamentului pentru dezbatere şi aprobare, urmând ca la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare, să fie aprobată Legea Master Planului în Transporturi.

La TAROM se află Corpul de control al ministrului Transporturilor pentru a analiza aspectele tehnice, dar mai ales motivele pentru care, în ultimele zile, au fost consemnate întârzieri chiar şi de 2-3 ore pentru fiecare aeronavă, a mai adăugat Costescu.

Cătălin Homor, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), a declarat: „Am analizat în amănunt evoluţia proiectului şi finalizarea întregului proiect între Piteşti şi Sibiu, iar construcţia acestuia va fi gata la finalul anului 2021. Capetele autostrăzii, loturile 1 între Piteşti şi Curtea de Argeş şi lotul cinci vor fi gata în 2020”. El a preluat conducerea companiei la începutul lunii decembrie.

Lasa un raspuns