Autorul tentativei de defrişare eşuate de la Rucăr este nimeni altul decât finul primarului PSD Ionel Dulamă!

0
174

Am făcut parte dintre cei care au blocat tentativa unui băiat isteţ de a da un tun de aproape un miliard de lei la Rucăr.

158 de brazi aparţinând Primăriei Rucăr erau deja marcaţi de Ocolul Silvic „Codrii Verzi” (ocol deţinut de un consilier judeţean PSD!), la comanda unui arendaş din zonă, când comisarii de la Garda Forestieră Ploieşti au descins în zonă! Nu s-a putut nega evidenţa: brazii erau marcaţi ilegal, pentru că singurul care putea da comanda de marcare, în condiţiile legii, era proprietarul (Primăria Rucăr!), şi nu arendaşul. Aşa că, vrând-nevrând, s-a oprit defrişarea, s-a făcut un proces-verbal de control şi a fost sesizat Parchetul din Câmpulung cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu!

Atât s-a făcut! Parchetul a ţinut dosarul câteva luni pe fundul unui sertar, după care a dat ordonanţă de clasare.

Nu s-au aplicat sancţiuni financiare, nu a fost reziliat contractul de arendă, iar primarul Rucărului, Ionel Dulamă, nu a ieşit să prezinte pe toate canalele TV şi în presa scrisă cum au scăpat ei la Rucăr de un prăduitor forestier de calibru.

Şi ştiţi de ce?

Pentru că individul în cauză era nimeni altul decât finul edilului! Iar practica demascată de noi era un modus operandi în zonă! Arendaşul este un om care s-a îmbogăţit în acest fel, reuşind să deţină, printre altele, o pensiune la care petrec weekend-urile potentaţi judeţeni. Inclusiv din ăia care pot, la o adică, să nu te ancheteze serios sau, la o adică, să uite un dosar cu anii!

O sursă de încredere din interiorul Primăriei Rucăr ne-a dezvăluit că arendaşul are sume importante datorate instituţiei, bani pe care nu-i dă pentru că nimeni nu-i cere în mod serios, aşa că îi rulează şi obţine câştiguri fabuloase. Aşa a ajuns să conducă un super Mercedes în valoare de multe zeci de mii de euro, să petreacă concedii de lux şi să locuiască într-o casă cum vezi doar în reviste.

Între timp, în schemă a intervenit un intermediar. Ca să nu bată totuşi prea mult la ochi!

Revenim!

D.M.D.

Lasa un raspuns