Autobuze electrice și Pitești. Compatibilitate nedeterminată

0
408

      autobuz_electric_pitesti_testare  Eram informați undeva prin primăvară că autoritățile piteștene intenționează să aducă modernizări în ceea ce privește transportul în comun în municipiu și să cumpere 40 de autobuze electrice. Încântare maximă, timp de o săptămână locuitorii orașului au putut circula gratis cu un astfel de vechicul, așteptări multe și din partea ecologiștilor ce se bucurau că mediul înconjurător nu va mai fi agresat de clasicele autobuze. Cu toate acestea, încă nu zărim circulând pe străzile Piteștiului nici un astfel de vehicul de transport minune.

Cele 40 de autobuze electrice urmau a fi achiziționate cu bani provenind din fonduri europene. Dacă au fost obținute aceste fonduri ori au rămas tot la stadiul de idee teoretică, încă nu știm și sperăm să fim lămuriți cât mai curând posibil. Vehiculele trebuiau să fie aduse din Cehia (drumu-i lung, a mai fost și caniculă pe timpul verii, probabil de-asta întârzâie ele atât de mult!), fiind fabricate de unul dintre cei mai mari producători de autobuze, autocare și troleibuze din Europa, SOR Libchavy.

Avantajul utilizării unor astfel de mijloace de transport este dat de nivelul scăzut de poluare pe care îl provoacă mediului înconjurător. Mediu care chiar necesită mai multă grijă și considerație din partea noastră! Și costurile de întreținere sunt unele mult mai mici, comparativ cu cele ce se impun în cazul autobuzelor clasice, ce funcționează pe carburanți. Desigur, niște autobuze electrice au prețuri mai ridicate decât cele folosite în prezent în al nostru oraș și în mai toate ale țării, însă aerul respirabil și sănătatea noastră, a locuitorilor Municipiului Pitești și județului Argeș, fac toți banii, nu?

Și deși nici urmă de roată de autobuze electrice nu se observă prin Pitești, municipalitatea ne anunță că în curând va achiziționa prizele speciale destinate alimentării vehiculelor mult așteptate. Unde vor fi ele amplasate, încă nu se știe, însă este un prim-pas, trebuie să recunoaștem asta. Și dacă tot am avut răbdare până acum, cu siguranță că vom mai putea aștepta câteva săptămâni, luni, sperăm că nu ani, până ce cele 40 de autobuze electrice promise vor sosi în Pitești.

Redactor: Tudor Andrei

Lasa un raspuns