Auchan, Cora si Carrefour vand carne expirata! Vezi aici detalii!

0
571

auchan_cora_carrefour_vand_carne_expirataAuchan, Cora si Carrefour au facut obiectul unor controale ale Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR). Neregulile constatate au fost multe si grave: s-au confiscat peste 12 tone de carne expirata si depozitata necorespunzator.

In cursul zilei de marti, 8 decembrie 2015, au fost efectuate mai multe controale in piete, abatoare si hypermarket-uri din Bucuresti si din tara. Printre hipermarketurile unde politistii, impreuna cu inspectorii Autoritatii Nationale Sanitar Veterinară si pentru Siguranta Animalelor si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului, au descoperit nereguli in ceea ce priveste calitatea mai multor alimente comercializate se afla si Auchan, Cora si Carrefour.

neregularitati_amenzi_hipermarketuriIn urma controalelor efectuate au fost constatate 123 de infractiuni (30 de evaziune fiscala, 42 de infractiuni de contrafacere) cu un prejudiciu de peste 6,5 milioane de lei. De asemenea, s-au dat sanctiuni contraventionale in cuantum de 1.073.000 de lei si au fost confiscate bunuri in valoare de 205.460 de lei.

Potrivit inspectorilor si politistilor, carnea era degradata si depozitata in spatii necorespunzatoare. La un abator din Giurgiu s-a constatat cum carnea expirata era amestecata cu o cantitate mica de carne proaspata si apoi scoasa spre vanzare. De asemenea, tot aici doua tone de carne erau depozitate intr-o autoutilitara, mai multe persoane lucrau ilegal si erau sacrificate animale pentru care nu existau documente de provenienta.

Lasa un raspuns