Au fost prinși autorii spargerilor de mașini!

0
270

             autori-minoriRețelele infracționale specializate în diverse domenii de “activitate” funcționează asemănător unor întreprinderi clasice. În vârful ierarhiei se află un lider, care îi coordonează și îi pregătește pe ai săi subordonați către o carieră de succes în ale lor deprinderi profesionale. Când se descoperă că autorii spargerilor de mașini care au ținut ocupate primele pagini ale cotidienelor argeșene și care le-au dat bătăi de cap organelor de cercetare ale Poliției Române sunt niște minori, se naște o întrebare: să fie ei atât de pregătiți în ale subtilizării și pungășiilor sau să existe un păpușar care să îi mânuiască de la distanță?

Au fost căutați pentru o bună perioadă de timp autorii spargerilor de mașini înregistrate atât în Pitești, cât și în Câmpulung. Plângeri penale, cercetări, probe, anchete, descoperiri. Și iată că eforturile polițiștilor nu au rămas fără rezultat, căci angajații Secției 3 de Poliție Pitești au identificat un tânăr de 13 ani care este bănuit că în data de 22 iunie anul curent ar fi sustras suma de 540 de lei dintr-un portofel aflat într-o autoutilitară, parcată pe strada Marta Rădulescu, Pitești. Minorul ar fi forțat geamul uneia dintre portiere și tentat de cine știe ce/cine și-ar fi însușit banii respectivi. Prejudiciul a fost, desigur, restituit proprietarului de drept, însă încă se mai cercetează pentru a se descoperi până unde merge lanțul infracțiunii de furt comise.

Luni, 28 septembrie, o nouă spargere a avut loc, de data aceasta în Câmpulung. O femeie din localitate a înștiințat organele de poliție că din autovehicul i-au dispărut ca prin minune alimente și băuturi alcoolice în valoare de 600 de lei. Oamenii s-au pus pe treabă și în urma investigațiilor efectuate, Biroul de Ordine Publică din subordinea Poliției Câmpulung a ajuns la concluzia că autorii furtului sunt doi copii, în vârstă de 10 și 11 ani. Din nou, prejudiciu restituit însă cercetările continuă și un dosar penal a fost întocmit.

Și pentru că autorii spargerilor de mașini sunt minori care nu au vârsta necesară pentru a răspunde în fața legii penale, nicio pedeapsă nu urmează a li se aplica. Vor fi sesizate DGASPC Argeș și Serviciul de Protecție și Asistență Socială din cadrul Primăriei Câmpulung, în scopul efectuării unor anchete sociale la domiciliile minorilor. Rămâne de văzut cum vor evolua în timp ocupațiile acestor mici delincvenți și care sunt adevărații vinovați pentru faptele comise de ei.

Redactor: Emma Radu

Lasa un raspuns