Au depus cei de la Primăria Rucăr plângere penală împotriva Ocolului Silvic Codrii Verzi şi a celui care i-a instigat să marcheze ilegal pentru tăiere 158 de brazi?! Dacă n-au făcut-o, e jale mare!

0
141

După ce ne-am lămurit întrucâtva cu Garda Forestieră Ploieşti, de la care mai aşteptăm câteva clarificări în următoarele săptămâni, ne-am adresat astăzi Primăriei Rucăr.

Într-un document transmis redacţiei noastre, Primăria Rucăr a confirmat faptul că, în vara lui 2017, unul dintre titularii unui contract de arendare a unor păşuni a încercat o defrişare frauduloasă a unui număr de 158 de brazi, brazi marcaţi ilegal de către Ocolul Silvic Codrii Verzi. Operaţiunea a fost blocată de o sesizare trimisă Gărzii, care a descins şi a efectuat un control la faţa locului, după care a sesizat Parchetul cu privire la comiterea unei infracţiuni de abuz în serviciu.

Am solicitat astăzi Primăriei Rucăr, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, să ne spună dacă, pentru solicitarea de a fi marcaţi ilegal cei 158 de brazi, a fost reziliat imediat contractul de arendă.

De asemenea, am solicitat să ni se spună dacă, în calitate de proprietar al suprafeţei de teren care urma să fie defrişată ilegal, Primăria Rucăr a depus plângeri penale împotriva Ocolului Silvic Codrii Verzi şi a celui cu care a încheiat contractul de arendă!

Nu în ultimul rând, am cerut să ni se transmită numărul de contracte încheiate de primărie cu respectivul arendaş şi toate informaţiile legate de derularea acestor contracte.

Aşteptăm răspunsul, după care trecem la etapa următoare! Pentru că este mai mult decât necesar să fie oprite defrişările şi să fie sancţionaţi toţi cei care fac avere distrugând viitorul zonei şi transformând-o într-o ruină!

D.M.D.

Lasa un raspuns