Ați avut un accident? Primiți GRATUIT mașină de înlocuire!

1
132

Dacă sunteți partea păgubită într-un accident auto, puteți primi gratuit mașină de înlocuire, costul fiind suportat de asigurarea RCA a celui vinovat. Mașina oferită temporar va fi similară cu cea indisponibilizată în service. Acordarea mașinii de înlocuire se face prin Norma 20/2017, articolul 25 (click aici pentru textul de lege).

Tot ce trebuie să faceți este să duceți devizul estimativ de la un service auto, din care să reiasă câte ore de manoperă sunt necesare pentru reparația automobilului lovit. Se acordă o zi de înlocuire pentru fiecare 4 ore de manoperă în service sau pe toată durata în care asiguratorul cere investigație suplimentară sau, în caz de daună totală, până când calculează ce și cât vă datorează.

Mașina de schimb poate fi luată doar de la companiile de închirieri auto. O astfel de companie ar fi Autonom, o rețea mare ce acoperă întreg teritoriul țării — 44 de reprezentanțe în 33 de orașe, inclusiv în Pitești – și mașini din toate clasele, de la Logan și Duster la Opel Astra, VW Golf, Skoda Octavia, VW Tiguan, Mercedes GLE și BMW seria 5 și altele (găsiți mai multe exemple pe site). Au chiar și vehicule comerciale, tot felul de dube și camionete. Nu este necesar să lăsați niciun depozit pentru ridicarea mașinii și nici nu există limită de kilometri în România.

Utilizatorul nu trebuie să plătească nimic pentru că Autonom are deja contracte de decontare directă cu unii asiguratori înregistrați în România, adică iau banii direct de la aceștia, iar unde nu are deja o înțelegere, Autonom preia oricum rezolvarea problemei din sarcina clientului. E un alt mare avantaj; dacă mergeți la alte companii, este posibil să vi se ceară să plătiți voi înlocuirea și apoi să recuperați banii de la asiguratorul RCA, cu factura în mână, conform legii.

Singurul dezavantaj ar fi că cei de la Autonom nu au mașini de înlocuire și pentru clasa super-premium, așa că dacă aveți în service vreun Ferrari sau Lamborghini, veți putea primi doar un Mercedes în schimb…

(Sursa: www.nwradu.ro)

1 Comentariu

Lasa un raspuns