Atentie! Nu raspundeti la acest numar de telefon! Este o inselatorie!

1
1150

frauda_telefonAcest tip de inselatorie face ravagii printre utilizatorii de telefonie mobila! Daca sunteti apelat de numarul +78.09.002.50.38 , nu raspundeti! Prefixul acestui numar de telefon nu apartine nici unei tari!

Cum functioneaza: telefonul suna o data, maxim de doua ori, dupa care se deconecteaza. In apeluri pierdute, apare un numar de telefon care pare sa fie din alta tara. Sunteti tentat sa sunati inapoi, iar in acel moment raspunde un robot, cu intentia de a va tine cat mai mult timp la telefon. Astfel, va spune ca ati castigat un premiu in valoare de 5000 de dolari, si va da instructiuni despre cum sa intrati in posesia banilor, timp in care sunteti suprataxat.

 In ultima perioada, revin din ce in ce mai multe inselatorii care implica telefonul mobil. Cei care au primit apelul, povestesc ca initial au primit un bip, iar cand au sunat inapoi, au fost anuntati in limba engleza : ‘‘If you are the owner of this number you just won 5000 dollars…’’

Acest tip de frauda face ravagii printre utilizatorii de telefonie mobila si reprezentantii autoritatilor avertizeaza ca este posibil ca numarul sa fie cu suprataxa, sau cei apelati sa fie indrumati catre un cont bancar, unde sa depuna o suma pentru a intra in posesia premiului.

Aceasta escrocherie financiara a aparut in Sibiu, dar utilizatorii de internet din toata tara discuta deja despre acest subiect pe forumuri.

Pentru a va feri de astfel de fraude, verificati daca prefixul apartine vreunei tari inainte sa returnati apelul, si daca totusi sunteti victima acestui tip de inselatorie, cereti companiei de telefonie de care apartineti sa va blocheze apelurile internationale de intrare .

1 Comentariu

  1. Asa zisul omul de afaceri avocat Marculescu Mihai din Pitesti Arges cu societatea care o detine Marculescu si asociatii SRL ce se ocupa cu recuperari creante debite .. este doar o imagine buna creata impreuna cu sotia lui pentru a insela oamenii cu diverse promisiuni ca de exemplu imobile scoase la licitatie si terenuri cu promisiunea ca vor fi ajutati pentru suma de 4000-5000 euro reprezentand avansul perceput de executor pentru castigarea licitatiilor..Are cel putin 7 dosare penale pentru inselaciune si peste 250.000 lei suma datorata pagubitilor..Aveti mare grija cu el si nu va lasati inselati – Cineva apropiat avocatei lui

Lasa un raspuns