Astazi se decide: cresc sau nu salariile in sanatate si educatie?

0
280

salarii_sanatate_educatieAstazi, 7 noiembrie, Camera Deputatilor va dezbate modificarile aduse la OUG privind salarizarea. Potrivit unui document de lucru, modificarile decise de comisiile de specialitate duc la cresteri salariale semnificative: in cazul unui director de unitate de asistenta sociala pot ajunge pana la 54%, de la 4212 lei la 6498 de lei, in cazul unui asistent social ar putea fi de 38% de la 2382 de lei la 3297 de lei, in timp ce pentru salariul unui psiholog stagiar in aceeasi unitate nivelul cresterii este de 6%, ceea ce reprezinta mai putin de 100 de lei.

In cazul unui director de program de rezidentiat, cresterea este de 12,5%, in timp ce salariul unui medic coordonator de substatie la serviciul de ambulanta ar creste cu 10%.

Cel mai mare impact bugetar al modificarilor salariale il reprezinta majorarile cu o medie de 15% (1,1 miliarde lei) pentru personalul din sanatate, urmand a intra in vigoare de la 1 decembrie 2016, si cele pentru personalul din invatamant (1,8 miliarde lei), ce ar trebui sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2017. Alte salarii ce urmeaza a fi majorate sunt cele ale personalului din asistenta sociala, personalului din cadrul caselor de asigurari de sanatate judetene, personalului din cadrul Agentiei Romane de Salvare de Vieti Omenesti pe Mare, care vor fi similare drepturilor salariale ale  personalului Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

Lasa un raspuns